Medve-szurdok, Ausztria

Közkívánatra: Medve-szurdok+ Hochlantsch csúcs (ez választható)

A megrendelt túravezetés: Ezúttal bele sűrítjük egy napba a Graz-tól északra lévő völgyet.

Javasolt: összecsukható túrabot, bokát jól fogó magasszárú lábbeli, esőkabát, kisebb nylon zacskó a kütyüknek. Egy napi élelem. Öltözködés: a szurdokban csak simán hűvös lesz, a csúcson pedig kissé télies viszonyok lehetnek. A parkolóban hagyott csere póló ajánlott.

Magában a szurdokban 115 híd, 49 létra, 2900 létrafok, és 350 m szint van.

Tériszonyosoknak nem ajánlott.

A Mixnitz település feletti parkolóból gyalog felmegyünk a szurdok alsó bejáratához. Már ez is egy jó kis bemelegítés lesz, mert itt már meredek az út. Megvesszük a belépőket, és végigjárjuk együtt a szurdokot. A felső végénél levő Hüttétől (1200 m) aki akar, felmegy a Hochlantsch-ra (+500 m szint). Nekik csak rövid pihenő fér bele a hüttében. Mások egy kanyargósabb úton visszatérnek a szurdok alsó bejáratához, egy hosszabb pihi után. Újratalálkozás a parkolóban. Figyelem! A kisebbik út is 3/5-4/5 erősségű, a csúccsal együtt pedig már kifejezetten erős kihívás, csak gyakorlottaknak!  A panoráma viszont egyedülálló onnan…

A túra nehézsége: 4/5 (húzós…) Táv 7 km, szint: a leereszkedés jó térdizületeket kíván. Szint: 700 m (a Hochlantsch csúccsal összesen 1.200 m).

Díjak: A helyszínen belépődíj 3€. Az egész napos túravezetés díja: 13.900 Ft.

Szállás:  –

A programot az ottani helyszíni túravezetést megrendelő kezdeményezte. Mivel nekem is el kell jutnom a helyszínre Szolnokról a megbízást teljesíteni, hozzám be lehet ülni. Ehhez csak egyeztetés szükséges, semmi más. Én a 9 személyes kisbuszommal megyek. Más túratársakkal a helyszínen találkozhatunk.  A közös helyszínre jutás útvonala: Szolnok – 4-es főút (Abony – Cegléd – Monor) – Bp Keleti-pu – M1-as autópálya – Schwechat – Bécsújhely.

Kiscsoportos, túra, mindenre odafigyelő túravezetés.

A várható menetrend:

4.00 közös indulás Szolnokról

5.45 közös indulás a Keletitől (Thököly u felőli parkoló)

10.15 érkezés a szurdokhoz

17.45 Indulás vissza

22.00 érkezés a Keletibe

23.45 érkezés Szolnokra

 

Jelentkezés, kérdések, túravezetés rendelés:

– telefonon: 70/610-1192

– e-mailben: trsnszk@gmail.com

– facebookon: a top-tura.hu csoportban a túra eseménye alatt

– privát messenger üzenetben

 

Érdekli a program? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

[ufbl form_id=”1″]