Egy nap Ausztriában: Myrafalle vízesésekkel és Steinwandklamm szurdokkal

A megrendelt túravezetés: Ki tudja megmondani, hogy vízesésből, vagy fa hídból van-e több a Myrafalle völgyben?

Mindenesetre végig megyünk rajtuk, felmászunk egy magányos sziklára, és a völgy fölött egy kedves hegyi réten szusszanunk egyet. Aztán tovább haladunk egy hívogató vendégház felé, mert ez kezdő- és végpontja egyben a szurdok túránknak. Ott egy osztrák májgombóc leves 3 €. Ismeritek? Egyetlen májgombóc van a levesben. Öklömnyi.

A Steinwandklamm (szó szerint: kőfalszurdok) mélyén megcsodálunk egy lezuhant meteorit szikladarabot, átmegyünk egy Töröklyuk nevű barlangon, ahol a hagyomány szerint a környékbeli falvak lakossága elbújt a törökök elől. Hogy aztán mi történt, arról majd a helyszínen… Van pár vaslétra közben, és egy helyen guggolva vagy négykézláb kell menni pár métert.

A túra nehézsége: Myrafalle völgy 2/5, Steinwandklamm 3/5. Táv összesen kb 9 km, szintkülönbség fel 300 m és le 300 m. Átlagos erőnléttel teljesíthető, gyerekeknek is.

Díjak: Belépő a helyszínen: felnőtt 8 €, gyerek 2 €. Az egész napos túravezetés díja: 10.900 Ft/fő, ami előre, utalással fizetendő. Más költség nincs.

Érdemes hozni: egy napi élelmet, folyadékot, jó kis túracipőt/bakancsot.

Szállás:  –

A helyszíni túravezetést rendelték meg tőlem. A csapat azonban bővíthető. Mivel nekem is el kell jutnom a helyszínre Szolnokról a megbízást teljesíteni, hozzám be lehet ülni. Ehhez csak egyeztetés szükséges, semmi más. A túratárs a túravezetésért fizet. Én a 9 személyes kisbuszommal megyek. Az egyes célpontok között is a kisbusszal mozgunk, és ez is benne van. Más túratársak a helyszínen csatlakozhatnak a túravezetéshez. A közös helyszínre jutás útvonala: Szolnok – 4-es főút (Abony – Cegléd – Monor) – Bp Keleti-pu – M1-es autópálya (Tatabánya – Győr) – Sopron – Ebenfurt – Bécsújhely).

 

Pesten belül: Reptéri út – Üllői u – Hungária krt – Keleti – Rákóczi u. – Hegyalja u – BAH – Budaörsi u – M1-M7 kivezető szakasz.

A várható menetrend:

4.50 közös indulás Szolnokról

6.30 közös indulás a Keletitől (Thököly u felőli parkoló)

10.30 Érkezés a Myrafalle völgybe

17.00 indulás haza

21.00 érkezés a Keletihez

22.30 érkezés Szolnokra

 

Kérdések, és jelentkezés:

– telefonon: 70/610-1192

– e-mailben: trsnszk@gmail.com

– facebookon: a top-tura.hu csoportban a túra eseménye alatt

– privát messenger üzenetben

 

(A túra más időpontokban is rendelhető)

Érdekli a program? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

[ufbl form_id=”1″]