Top-túra a Szádelő-völgybe Torna várának romjaitól (Felvidék) T: 16 km, Sz: 650 m.

Várjuk jelentkezését az 2019. április 13. szombati túranapra!

A Top-túra bemutatja: Szádelő-völgy és Torna várának romjai, Felvidék, kiscsoportos vezetett gyalogtúra.  A közös kisbusz utazás ingyenes, a túravezetési díj: 11.900 Ft/fő. Törzsutas ár: 10.500 Ft/fő. Ha a kisbusz már megtelt, akkor saját személykocsiddal is csatlakozhatsz!

 

A megrendelt túravezetés: Torna egykori várának romjainál megkezdjük a körtúránkat. Innen a látványos szurdokvölgybe, Szádelőbe megyünk, melyet fehér mészkő tornyok őriznek, köztük a Cukorsüveg. Végigmegyünk a völgyön, fel a fennsíkra, és visszanézünk gyönyörködni a megtett útban. (Ez utóbbi az életben is beválik…) A körtúra végén Torna vár romjaihoz érkezünk vissza. Menet közben többször is pazar kilátás lesz a jutalmunk.  A túra tehát igen látványos helyszíneken, hegyi szurdokvölgyben és fennsíkon halad. Egyes pontjain lenyűgözően szép panorámák lesznek, de az útvonal is gyönyörű, sok fotó készítésére számítsatok! 

 

Ennivalót mindenki hoz magával, de lesznek vásárlási lehetőségek is. A túra igen látványos helyszínen, szurdokvölgyben és fennsíkon halad. Egyes pontjain lenyűgözően szép panorámák lesznek, de az útvonal is gyönyörű, sok fotó készítésére számítsatok!

 

A túra belső utazást is inspirál:

A program során a látottak, a körülvevő környezet, sajátos beszélgetésekre indít minket. A páratlan természeti képződményeket kötetlenül csevegve éljük át, mindenki a maga módján. Amik után talán másképpen térünk haza, mint ahogy eljöttünk. Nem csak a mozgás, és a friss levegő hatására gondolok…  

Gyere velünk! Magadért.

Az előző top-túra program: Pádis fennsík és Kalotavidék, Erdély, április 6-7 szombat-vas.

A következő top-túra program: Lombkorona tanösvény, Felvidék, április 19-20.

A túra nehézsége: 4/5 (erős-közepes). Táv 16 km, a leereszkedés jó térdizületeket kíván. Szint: 650 m fel, és ugyanannyi le.

Díjak: Az egész napos túravezetés díja: 11.900 Ft. Törzsutas ár: 10.500 Ft.

Szállás:  –

A programot az ottani helyszíni túravezetést megrendelő kezdeményezte. Mivel nekem is el kell jutnom a helyszínre Szolnokról a megbízást teljesíteni, hozzám be lehet ülni. Ehhez csak egyeztetés szükséges, semmi más. Én a 9 személyes kisbuszommal megyek. Más túratársakkal a helyszínen találkozhatunk.  


A közös helyszínre jutás útvonala, amely mentén csatlakozhatsz: Szolnok – 4-es főút (Abony – Cegléd – Monor) – Bp Keleti-pu – M3-as autópálya – Miskolc – Tornyosnémedi.l kell jutnom a helyszínre Szolnokról a megbízást teljesíteni, hozzám be lehet ülni. Ehhez csak egyeztetés szükséges, semmi más. Én a 9 személyes kisbuszommal megyek. Más túratársakkal a helyszínen találkozhatunk.  

Pesten belül: Reptéri út – Üllői u – Hungária krt – Keleti – Rákóczi u. – M3 kivezető szakasz.

 

A várható menetrend:

4.50 közös indulás Szolnokról

6.30 közös indulás a Keletitől (Thököly u felőli parkoló)

10.00 érkezés Torna várához

17.00 Indulás vissza Szádelő völgyből

20.30 érkezés a Keletibe

22.15 érkezés Szolnokra

 

A túratársak összetétele szerint döntünk egy rövidebb, közvetlen Szolnok-Szádelő járatról is, Pest érintése nélkül, Torna vára alatti találkozással.

Tuti tipp: Páratlan szépségű helyeket érintünk, fotós kütyüket hozzatok!

Néhány határt átlépünk… de mindent nem.  🙂 személyi legyen nálatok!

 

Jelentkezés, kérdések erről a túráról, túravezetés rendelés más időpontra:

– telefonon: 70/610-1192

– e-mailben: trsnszk@gmail.com

– facebookon: a top-tura.hu csoportban a túra eseménye alatt

– privát messenger üzenetben

A jelentkezésedet a fenti elérhetőségeken kezdeményezed, és a túradíj kifizetésével aktiválod.

Az utalt pénz számlára érkezéséről visszajelzést küldünk. Ekkor csatlakoztál a túra csapatához. A túra a befizetések sorrendjében telik meg.

Akadályoztatásod esetén a már befizetett összeg majdnem teljesen beszámít egy általad tetszőlegesen kiválasztott későbbi túravezetés díjába. A fizetésnek tehát túl nagy kockázata nincs: ha fizettél, akkor túrázni fogsz. 🙂

A résztvevőkből a facebookon egy új cset csoportot alakítunk. Ott osztjuk meg az indulással, egyebekkel kapcsolatos részleteket. Ha nem vagy facebook felhasználó, akkor ezeket a részleteket más módon juttatjuk el hozzád (az esemény ugyanis nem csak a face-n látható).

Túrabakancslistás helyszín.

(A túra más időpontokban is rendelhető)

#tura #szadelo #kirandulas #tarnai #topturahu #felvidek #torna #tour #turavezeto #hike #hikesnearme

 

Nézzen körül a közösségünkben is, csatlakozzon hozzánk:

[https://www.facebook.com/groups/topturahu/]