Egy napos Szádelő gyalogtúra, Felvidék

Egy napos Szádelő gyalogtúra, Felvidék

Következő időpont: 2018. május 19. szombat

A megrendelt túravezetés: Elsőként Áj falucska mézeskalács házait nézzük meg, a magyar templomot, és a hatalmas angyalszobrot, ami egy amerikai filmforgatásból itt maradt. Beugrunk még néhány csodaszép vízeséshez, majd Torna egykori várának romjait megkerülve jöhet a látványos szurdokvölgy, melyet  fehér mészkő tornyok őriznek, köztük a Cukorsüveg. Végigmegyünk a völgyön, fel a fennsíkra, és visszanézünk gyönyörködni a megtett útban. Ez az életben is beválik… A körtúra végén a völgy bejáratához érkezünk vissza. Menet közben többször is pazar kilátás lesz a jutalmunk.  A túra tehát igen látványos helyszíneken, kellemes tavaszi hegyi szurdokvölgyben és fennsíkon halad. Egyes pontjain lenyűgözően szép panorámák lesznek, de az útvonal is gyönyörű, sok fotó készítésére számítsatok!

 

Az utasok összetétele szerint döntünk egy közvetlen Szolnok-Szádelő járatról is, helyszíni találkozással.

Ennivalót mindenki hoz magával, de lesznek vásárlási lehetőségek is. A túra igen látványos helyszínen, színpompás őszi szurdokvölgyben és fennsíkon halad. Egyes pontjain lenyűgözően szép panorámák lesznek, de az útvonal is gyönyörű, sok fotó készítésére számítsatok!

A túra nehézsége: 3/5 – 4/5 (erős közepes). Táv 9 km, a leereszkedés jó térdizületeket kíván. A leereszkedős szakasz kikerülhető, ha ugyanazon az útvonalon visszajövünk a fennsíkról (úgy is nagyon szép!). Szint: 400 m.

Díjak: A helyszínen belépődíj tavaly még nem volt. Az egész napos túravezetés díja: 10.900 Ft.

Szállás:  –

A programot az ottani helyszíni túravezetést megrendelő kezdeményezte. Mivel nekem is el kell jutnom a helyszínre Szolnokról a megbízást teljesíteni, hozzám be lehet ülni. Ehhez csak egyeztetés szükséges, semmi más. Én a 9 személyes kisbuszommal megyek. Más túratársakkal a helyszínen találkozhatunk.  A közös helyszínre jutás útvonala: Szolnok – 4-es főút (Abony – Cegléd – Monor) – Bp Keleti-pu – M3-as autópálya – Miskolc – Tornyosnémedi.

A várható menetrend:

4.50 közös indulás Szolnokról

6.30 közös indulás a Keletitől (Thököly u felőli parkoló)

10.00 érkezés Áj faluba

17.00 Indulás vissza Szádelő völgyből

20.30 érkezés a Keletibe

22.15 érkezés Szolnokra

 

A túratársak összetétele szerint döntünk egy rövidebb, közvetlen Szolnok-Szádelő járatról is, Pest érintése nélkül, Áj falucska találkozással.

 

Jelentkezés (4):

– telefonon: 70/610-1192

– e-mailben: trsnszk@gmail.com

– facebookon: a top-tura.hu csoportban a túra eseménye alatt

– privát messenger üzenetben

 

Túrabakancslistás helyszín.

 

Érdekli a program? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

[ufbl form_id=”1″]