Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

A.D. 996 üzen – Pannonhalma

2019-11-23

9500HUF

A Top-túra bemutatja: Pannonhalma: Főapátság, lombkorona tanösvény, kilátó és borászat. Kiscsoportos vezetett gyalogtúra a Szent Márton hegyen.

Helyszínre jutás saját kocsikkal, vagy korlátozott számban közös kisbuszal. 

 

Mi történik veled ezen a túrán? 

Alaposan visszanézel a múltunkba. Hiszen kevés intézmény használhatja Magyarországon, de Európában is az “Alapítva: 996-ban” jelzést…

Ezen a napon Pannonhalmán időutazásban veszünk részt. Géza fejedelem 996-ban alapított itt monostort. Az ódon falak között megcsodáljuk az Apátságot, az altemplomot, a kerengőt, és a lenyűgöző könyvtárat. Az időjárástól nagyrészt független program a felkérés szerint az ősi apátság meglátogatásán kívül a nemzetközi hírű Pincészet bemutatójából, és egy gyalogtúrából áll a tavaly átadott lombkorona ösvényen. Az épület együttest és környékét az UNESCO 1996-ban a Világörökség részévé nyilvánította. 

Ennivalót mindenki hoz magával, de lesznek vásárlási lehetőségek és étterem is. 

Kiváló borok, és apátsági emléktárgyak vásárlására is lehetőség nyílik. 

A túra belső utazást is inspirál: Az UNESCO Világörökség falai között különleges gondolatok támadnak, magunkba nézünk, ki-ki világnézeti állása szerint. A páratlan, ember alkotta szépségek után kötetlenül csevegünk, vagy gondolatainkba mélyedve éljük át a látottakat. Amik után talán másképpen térünk haza, mint ahogy eljöttünk. Nem csak a mozgás, és a friss levegő hatására gondolok…  

Gyere velünk! Magadért.

 

Az előző top-túra program: Óbánya-völgy, november 17. vasárnap.

A következő top-túra program: 10 barlang túrasorozat 1/10: Lillafüred, István barlang, november 30 szombat.

 

Díjak: belépő az apátságba 2.400 Ft (felnőtt), a pincészet látogatás borkóstolóval díja 3.000 Ft/fő. Ezeket a vendégek maguk fizetik a helyi pénztáraknál. A túravezetés díja 9.500 Ft/fő. Törzsutasoknak 8.500 Ft/fő. 

A túra nehézsége: Szint: kb 150 m fel, és ugyanannyi le. Táv: összesen kb. 4 km. Nehézségi fok: 1/5. Séta, kirándulás.

Szállás: –

A programot, az ottani helyszíni túravezetést megrendelő kezdeményezte.Mivel nekem is el kell jutnom a helyszínre Szolnokról a megbízást teljesíteni, hozzám be lehet ülni. Ehhez csak egyeztetés szükséges, semmi más. A túratárs a túravezetésért fizet. Én a 9 személyes kisbuszommal megyek. Más túratársak a helyszínen csatlakozhatnak a túravezetéshez. 

A közös helyszínre jutás útvonala, amely mentén csatlakozhattok: Szolnok – 4-es főút (Abony – Cegléd – Monor) – Bp Keleti-pu – M1-es autópálya (Tatabánya – Győr) – Pannonhalma.

Pesten belül: Reptéri út – Üllői u – Hungária krt – Keleti – Rákóczi u. – Hegyalja u – BAH – Budaörsi u – M1-M7 kivezető szakasz.

Tervezett program:

7.00 Indulás Szolnokról

8.45 Indulás a Keleti pu Thököly út felőli parkolójából

10.30 óra: Érkezés az Apátsághoz. Templom, Altemplom, Kerengő, Könyvtár. 

12.30:  Rövid gyalogtúrát teszünk a Boldog Mór kilátóhoz, a Milleneum emlékhelyhez, a kápolnához, és a most átadott lombkorona tanösvényhez. 

14.00 óra: Pincészeti látogatás majd szakvezetés 5 bor kommentált kóstolójával

15.30 Közös kései ebéd az Apátság alatti panoráma étteremben

17.00 hazaindulás 

 

Jelentkezés:

 – telefonon: 70/610-1192

– e-mailben: trsnszk@gmail.com

– facebookon: a top-tura.hu csoportban a túra eseménye alatt

– privát messenger üzenetben, Tárnai Csaba

A jelentkezésedet a fenti elérhetőségeken kezdeményezed, és a túradíj kifizetésével aktiválod. 

Az utalt pénz számlára érkezéséről visszajelzést küldünk. Ekkor csatlakoztál a túra csapatához. A túra a befizetések sorrendjében telik meg. 

Akadályoztatásod esetén a már befizetett összeg egy levonás kivételével beszámít egy általad tetszőlegesen kiválasztott későbbi túravezetés díjába. A levonás összege 3.000 Ft/túranap. Kevesebb mint 24 órával az indulás előtt túravendég által lemondott túravezetés díja nem számít bele más túrába, és nem jár vissza.  

A résztvevőkből a facebookon egy új cset csoportot alakítunk. Ott osztjuk meg az indulással, egyebekkel kapcsolatos részleteket. Ha nem vagy facebook felhasználó, akkor ezeket a részleteket más módon juttatjuk el hozzád (az esemény ugyanis nem csak a face-n látható).

Tuti tipp: Lesznek fűtött helységek, de az Apátság áthűlt. A borászatban persze kellemes idő van…

Túrabakancslistás helyszín.

Még több túránk itt: https://top-tura.hu/

(A túra más időpontokban is rendelhető)

#tura #pannonhalma #kirandulas #tarnai #topturahu #apatsag #vilagorokseg #tour #turavezeto #hike #hikesnearme

Részletek

Dátum:
2019-11-23
Összeg:
9500HUF

A jelentkezés lezárult!