Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

A Tokaji-hegy páratlan természeti értékei

2020-06-20

A Tokaji-hegy páratlan természeti értékei

Figyelem! A Visszajövünk! kampány keretében, minden lentebbi díjkategóriában 15% kedvezmény!

Mi történik veled ezen a túrán? Részt veszel egy kiscsoportos, 1 napos, személyes hangulatú, őko szemléletű túravezetésen. 

Gyalogtúrázol a Tokaj-hegyen, és környékén. Máshol alig található növényeket láthatsz velünk. Egyedi összefüggéseket keresel növények és rovarok együttélésére. Kétféle állatvilág izgalmas határán sétálsz. Tarcal mellett érintesz egy szép bányatavat, felhagyott kőfejtő bányákat, és az monumentális áldó krisztus szobrot. A hegy tetején még egy siklóernyő induló pályára is kiállunk. A hegy ezen az oldalon símul bele az Alföldbe…

Részese leszel egy sétálós, érdekességekre rácsodálkozós, sokat fotózós természetnéző ökotúrának a Top-túra közösségével.

Vírusinfók: A program során minden, vírusintézkedések kapcsán hozott érvényben lévő szabályt betartunk. 

A túrára tünetmentes túratársakat várunk. 

Díjak, és találkozó: Találkozzunk a túravezetés kezdőpontján, a tokaji pincesoron (segítek odatalálni, ha nem a kisbuszban jössz). Gyere saját autóddal, vagy mások autójával közösen, vagy vonattal, vagy mivel én is oda tartok túrát vezetni, a kisbuszomban. 

 Ha

  • saját autóddal jössz, akkor találkozunk a helyszínen, (segítek odatalálni). Más túratársakat is szállíthatsz, vagy szállítás nélkül, erről bővebben itt olvashatsz: https://top-tura.hu/sajatautoval/  Lehetsz az a túratárs is, akit személyautóval szállítanak. A túravezetés díja így 1.900 Ft/fő. 
  • vonattal, akkor kimegyek eléd a közeli állomásra. A túravezetés így is 1.900 Ft/fő.
  • a közös kisbusszal, akkor meghatározzuk a beszállási pontokat és időket. A túravezetési díj ekkor az 1.900 Ft-on felül további 8.000 Ft/fő. (Törzsutas 7.000 Ft, ezüst törzs 6.000 Ft.).

Belépők: –

Egyéb fix költség nincs, hacsak nem vagy hűtőmágnes függő. 🙂

Jelentkezéskor jelezd, hogy hogyan csatlakozol hozzánk. Egyúttal egyeztetünk a túradíj fizetésről is. Csak azzal teljes a jelentkezésed, ez neked is fontos, a helyek száma miatt a túrán. 

Szép kártya: A környékbeli éttermek szinte mindenhol elfogadják.

A túracsapat a beérkezett túradíj utalások sorrendjében telik meg. Részvételed tehát attól függ, hogy a többiekhez képest mikor fizettél. A túravezetés egyik legfontosabb célja felhőtlen, örömteli kikapcsolódás biztosítása Neked, a túratársnak. Ezt szolgálják a foglalási, fizetési szabályaink is.

A nem törzsutas túratársaktól is szívesen vesszük, ha megjelölik az eseményben, hogy „ott leszek”, és meg is osztják az eseményt. A törzsutasoktól (5 top-túra után, a hatodiktól) pedig ezt egyenesen… 🙂

Ami a túravezetést még egyedivé teheti, hogy a Tokaji-hegyen különleges állat- és növényvilág alakult ki, amely ebben a megjelenésben csak itt található. 

Az előző top-túra program:  Bükki őserdő túra,  május 31. vasárnap.

A következő top-túra program: Bakonyi szépségek túrája, június 7. vasárnap. 

A túra nehézsége: A táv: kb 14 km. Szint: 520 m fel, és ugyanannyi le. 10 éves kortól. 

Nehézségi fok:

1 2 3 4 5️⃣ 6 7 8 9 10

Ez a program egy megrendelt, nyitott túravezetés. Mivel nekem is el kell jutnom a helyszínre Szolnokról a megbízást teljesíteni, hozzám be lehet ülni. Ehhez egyeztetés szükséges közöttünk. Én a 9 személyes kisbuszommal megyek.  

A közös helyszínre jutás útvonala, amely mentén csatlakozhatsz: Szolnok – 4-es főút – (Abony – Cegléd – Monor) – Bp – M3-es autópálya.

Pesten belül: Reptéri út – Üllői u – Hungária krt – Keleti – Hungária – M3.

A várható menetrend:

(a végleges a cset csoportban lesz)

6.00 közös indulás Szolnokról 

7.30 közös indulás a Keleti pu. Thököly út felőli parkolójából. 

10.30 érkezés Tokajba, túra indul!

17.00 Indulás haza

20.00 érkezés a Keletihez

21.20 érkezés Szolnokra

Tuti tipp: Szép panoráma, remek fotós témák, hozzátok a fényképező kütyüket! 

A résztvevőkből a facebookon egy új cset csoportot alakítunk. Ott osztjuk meg az indulással, egyebekkel kapcsolatos részleteket. Ha nem vagy facebook felhasználó, akkor ezeket a részleteket más módon juttatjuk el hozzád (az esemény ugyanis nem csak a face-n látható).

Így jelentkezhetsz:

Itt fent a zöld “Jelentkezem” gomb vár téged. 

Ahhoz, hogy mi is várjunk magunk közé a túravezetésen, a jelentkezéssel egy időben a következő számlaszámra küldd a túravezetés díját: 10700309-70055629-51100005 Tárnai Csaba.

Fontos: Erre a túravezetésre csak június 1. után jelentkezhetsz. Addig előzetes jelzést fogadok messengerben, vagy e-mailben. 

Nem számít jelentkezésnek, ha “Ott leszek” gombot nyomsz az eseményben. Kommunikáció szükséges közöttünk. 

Az utalt pénz számlára érkezéséről visszajelzést küldünk. Ekkor csatlakoztál a túra csapatához. A túra a jelentkezések és befizetések sorrendjében telik meg. 

Akadályoztatásod esetén a már befizetett összeg egy levonás kivételével beszámít egy általad tetszőlegesen kiválasztott későbbi túravezetés díjába. A levonás összege 3.000 Ft/túranap. Kevesebb mint 24 órával az indulás előtt túravendég által lemondott túravezetés díja nem számít bele más túrába, és nem jár vissza.  

A Top-túra közösségével minden héten túrázunk. A közösséghez legegyszerűbben úgy csatlakozhatsz, ha tagjává válsz a top-tura.hu nevű facebook csoportunknak. Ő az: top-tura.hu – közösség túravezetővel Public Group

Ezt a túravezetést, és másokat is további érdekességekkel, a honlapunkon is megtalálod: https://top-tura.hu/

Előzetes válasz egy kérdésre: Nem tudom, hogy milyen idő lesz aznap. 🙂

Ha más kérdéseid vannak, vagy más időpontra rendelnél túrát:

– Facebookon, privát messenger üzenetben (Tárnai Csaba túravezető)

– e-mailben: topturahu@gmail.com, tarnai.csaba@top-tura.hu

– telefonon: 70/610-1192

– facebookon: a túra eseménye alatt, kommentben

Túrabakancslistás helyszínek.

(A túrát más időpontokban is megrendelheted)

Fotó: saját  

#tura #tokaj #kirandulas #tarnai #topturahu #tarcal #kopaszhegy #tour #turavezeto #hike #hikesnearme #tokajhegy

Részletek

Dátum:
2020-06-20

A jelentkezés lezárult!