Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

A vadromantikus Óbányai-völgy, és a Klumpás

2019-10-23

A Szolnoki Közalkalmazott Természetbarátok Turista Egyesülete (SZKTTE), és a 

Top-túra együttműködésben bemutatja:

 

                                    A vadromantikus Óbányai-völgy, és a Klumpás

                      a Csepegő sziklával, ferde vízeséssel, és a Cigány-hegyi kilátóval. 

Kiscsoportos gyalogos vezetett öko körtúra.  Részben az Országos Kék Túra mentén. A túra kiindulópontjára jutás önállóan, vagy korlátozott számban közös kisbusszal. A helyszíni túravezetési díj: 10.900 Ft/fő. Törzsutas ár: 9.900 Ft/fő. SZKTTE tagoknak az 50% kedvezmény lehetősége a közös helyszínre jutás díjából pályáztatás alatt áll! 

Jelentkezésnél add meg, hogy ezek közül hogyan jutsz a helyszínre. 

Mi történik veled ezen a túrán? Megteszel egy kört a Kelet-Mecsekben. A gyalogtúra elnyújtott ellipszis alakú, amelynek kiinduló- és végpontja is Óbánya település. 

A völgyben sorra veszed velünk a látványosságokat: Utunkon apró sziklalépcsőkön átbukdácsoló patak jön szembe, érinted a Csepegő sziklát, amelyből télen-nyáron jön a forrásvíz. Egy fahíd után jön a Ferde-vízesés, ami jól becsapja majd a szemedet. Később Dr. Péceli Endre emlékköve, egy régi üvegműves háznál. A Cigány-hegyi kilátó pedig, nos, ilyet nem biztos hogy láttál már Magyarországon: Felmész, körbenézel, és az ősi tájat látod. Sehol egy település, csak ahogy évezredekkel ezelőtt is kinézett a környék! Szólj, ha tudsz még egy ilyet az országban. 

Panoráma úton térsz vissza a Pisztrángoshoz. De közben még meglátogatod a Klumpást. Ez egy apró kis vendéglő kenyérlángossal, palacsintával, italokkal stb. 

Mindezt hozzád hasonló túraszerető társaságban, beszélgetőpartnerekkel! Észrevétlenül egy, a túránál nagyobb közösséghez is tartozni fogsz, a Top-túra csoporthoz, már ha nincs ellenedre. 🙂

 

A túra belső utazást is inspirál: A páratlanul szép völgy, a panoráma a kilátóból, mindenkiben más érzéseket kelt. Aki akarja, megosztja őket a csapattal. 🙂

 

Az előző top-túra program: A zalai Kőszikla-szurdok október 19 szombat.

A következő top-túra program: Daru les a Hortobágyon

 

A túra nehézsége: A táv: 14 km. Szint: összesen 320 m fel, és ugyanannyi le.2/5 – 3/5 nehézségi fok. Átlagos erőnléttel gond nélkül teljesíthető. 12 éves kortól. 

Díjak: A túravezetés díja: 10.900 Ft/fő. Törzsutas ár: 9.900 Ft.Egyéb költség nincs. 

Szállás:  –

A programot az ottani helyszíni túravezetést megrendelő kezdeményezte. Mivel nekem is el kell jutnom a helyszínre Szolnokról a megbízást teljesíteni, hozzám be lehet ülni. Ehhez csak egyeztetés szükséges, semmi más. Én a 9 személyes kisbuszommal megyek.  

A közös helyszínre jutás útvonala, amely mentén csatlakozhatsz: Szolnok – 4-es főút – (Abony – Cegléd – Monor) – Bp Keleti-pu – Erzsébet híd – M6-os autópálya – Szekszárd – Óbánya.

Pesten belül: Reptéri út – Üllői u – Hungária krt – Keleti – Erzsébet híd – BAH – M7- M0 -M6.

A várható menetrend:

6.30 közös indulás Szolnokról

8.15 közös indulás a Keletitől (Thököly u felőli parkoló)

10.15 érkezés Óbányára

17.30 Indulás vissza Óbányáról

19.30 érkezés a Keletibe

21.15 érkezés Szolnokra

Tuti tipp: Patakmedreken, gázlókon kelünk át. Vízálló túrabakancs előny, de nem feltétel! Rétegesen öltözködjetek.

Jelentkezés, kérdések erről a túráról, túravezetés rendelés más időpontra:

 – telefonon: 70/610-1192

– e-mailben: trsnszk@gmail.com

– facebookon: a top-tura.hu csoportban a túra eseménye alatt

– privát messenger üzenetben

A jelentkezésedet a fenti elérhetőségeken kezdeményezed, és a túradíj kifizetésével aktiválod. 

Az utalt pénz számlára érkezéséről visszajelzést küldünk. Ekkor csatlakoztál a túra csapatához. A túra a befizetések sorrendjében telik meg. 

Akadályoztatásod esetén a már befizetett összeg egy levonás kivételével beszámít egy általad tetszőlegesen kiválasztott későbbi túravezetés díjába. A levonás összege 3.000 Ft/túranap. Kevesebb mint 24 órával az indulás előtt túravendég által lemondott túravezetés díja nem számít bele más túrába, és nem jár vissza.  

A résztvevőkből a facebookon egy új cset csoportot alakítunk. Ott osztjuk meg az indulással, egyebekkel kapcsolatos részleteket. Ha nem vagy facebook felhasználó, akkor ezeket a részleteket más módon juttatjuk el hozzád (az esemény ugyanis nem csak a face-n látható).

Túrabakancslistás helyszín.

(A túra más időpontokban is rendelhető)

Még több túránk itt: https://top-tura.hu/

Személyes értesítésekért a következő túrákról, küldj egy e-mailt az alábbi címre: trsnszk@gmail.com

#tura #obanya #kirandulas #tarnai #topturahu #mecsek #hike #hikesnearme 

Részletek

Dátum:
2019-10-23

A jelentkezés lezárult!