Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Akkor Medve-szurdok! (A)

2020-07-04

Akkor Medve-szurdok! (A)

Ha elolvasod a túraleírást az könnyen azzal járhat, hogy képbe kerülsz, és tudod hogy mire számíthatsz! 🙂

Mi történik veled ezen a túrán? 

Részt veszel egy kiscsoportos, 1 napos, személyes hangulatú, őko szemléletű túravezetésen.

Figyelem! Ez egy 700 m szintkülönbségű túra fel, és ugyanannyi le. A Top-túra kevés 7/10-es nehézségű túravezetéseinek egyike. De megéri…

Mi történik veled ezen a túrán? Magában a szurdokban megmászol 176 számozott hidat és létrát, rajtuk összesen 2900 létrafokot. A felső végén vár minket egy hütte, egy osztrák alpesi vendéglő. 

A Mixnitz település feletti parkolóból gyalog feljössz velünk a szurdok alsó bejáratához. Már ez is egy jó kis bemelegítés lesz, mert itt már meredek az út. Megveszed a belépőket (5 €, 16 éves kor alatt 3,5 €), és végigjárjuk a szurdokot. A felső végénél lévő Hüttétől (1.209 m) rövid pihenő után egy kanyargósabb úton leereszkedsz a szurdok alsó bejáratához. Spéci felszerelés nem szükséges.

Ha enyhe tériszonyos vagy, akkor neked valóságos terápia lesz a szurdok! A tériszony leküzdésére, kezelésére kiválóan alkalmas a túra, mert nem lórugásszerűen, hanem észrevétlenül segít átlendülni a korlátaidon. 

Ha maradt benned erő, akkor még kiegészítheted a túrát a Hochlantsch-ra, ami +500 m szint. Túravezető nélkül, mert én azokkal maradok, akik nem egészítik ki. De a jelzések egyértelműek. A panoráma viszont egyedülálló onnan…

Először túrázóknak inkább más, kisebb túrák után ajánlom.

Gyere velünk! Magadért.

Részese leszel egy sétálós, érdekességekre rácsodálkozós, sokat fotózós természetnéző ökotúrának a Top-túra közösségével.

Vírusinfók: A program során minden, vírusintézkedések kapcsán hozott érvényben lévő szabályt betartunk. 

A túrára tünetmentes túratársakat várunk. 

Díjak, és találkozó: Gyere saját autóddal, vagy mások autójával közösen, vagy vonattal, vagy mivel én is oda tartok túrát vezetni, a kisbuszomban. Találkozzunk a túravezetés kezdőpontján, Mixnitz település mellett, a szurdok alatti füves parkolban. (Segítek odatalálni, ha nem a kisbuszban jössz). 

 Ha

  • saját autóddal jössz, akkor találkozunk a helyszínen. Más túratársakat is szállíthatsz, vagy szállítás nélkül, erről bővebben itt olvashatsz: https://top-tura.hu/sajatautoval/  Lehetsz az a túratárs is, akit személyautóval szállítanak. A túravezetés díja így 3.900 Ft/fő. 

  • vonattal, akkor kimegyek eléd a közeli állomásra. A túravezetés így is 3.900 Ft/fő.

  • a közös kisbusszal, akkor meghatározzuk a beszállási pontokat és időket. A túravezetési díj ekkor a 3.900 Ft-on felül további 12.000 Ft/fő. (Törzsutas 11.000 Ft, ezüst törzs 10.000 Ft, arany törzs 9.000 Ft.).

Belépők: 5 € (16 év alatt 3,5 €). Ezt a helyszínen, a helyszínnek kell fizetned, tehát nem nekem.   

Egyéb fix költség nincs, hacsak nem vagy hűtőmágnes függő. 🙂

Jelentkezéskor jelezd, hogy hogyan csatlakozol hozzánk. Egyúttal egyeztetünk a túradíj fizetésről is. Csak azzal teljes a jelentkezésed, ez neked is fontos, a helyek száma miatt a túrán. 

Szép kártya:

A túracsapat a beérkezett túradíj utalások sorrendjében telik meg. A túravezetés egyik legfontosabb célja felhőtlen, örömteli kikapcsolódás biztosítása Neked, a túratársnak. Ezt szolgálják a foglalási, fizetési szabályaink is.

A nem törzsutas túratársaktól is szívesen vesszük, ha megjelölik az eseményben, hogy „ott leszek”, és meg is osztják az eseményt. A törzsutasoktól (5 top-túra után, a hatodiktól) pedig ezt egyenesen… 🙂

Ami a túravezetést még egyedivé teheti, az az lélegzetelállító sziklafalak. Nem véletlenül hívják Ausztria egyik legszebb szurdokának! 🙂 

Egy előző top-túra program:  Csodabogyós barlang, Balatonederics, június 27. szombat.

A következő top-túra program: Erdély 6 nap, július 7-12. kedd-vasárnap. 

A túra nehézsége: A táv: kb 8 km. De ez életed egyik leg csalókább 8 km-e lesz… 🙂 Szint: 700 m. 10 éves kortól. 

Nehézségi fok:

1 2 3 4 5 6 7️⃣ 8 9 10

Ez a program egy megrendelt, nyitott túravezetés. Mivel nekem is el kell jutnom a helyszínre Szolnokról a megbízást teljesíteni, hozzám be lehet ülni. Ehhez egyeztetés szükséges közöttünk. Én a 9 személyes kisbuszommal megyek.  

A közös helyszínre jutás útvonala, amely mentén csatlakozhatsz: Szolnok – 4-es főút – (Abony – Cegléd – Monor) – Bp – M1-es autópálya.

Pesten belül: Reptéri út – Üllői u – Lágymányosi híd – Kelenföldi pu – M1.

 

Várható menetrend:

(a végleges a cset csoportban lesz!) 

4.00 közös indulás Szolnokról

5.45 közös indulás az Etele térről, Kelenföldi pu.

10.30 érkezés a szurdokhoz, túra indul!

17.00 Indulás vissza 

21.15 érkezés a Kelenföldi pu-hoz

22.45 érkezés Szolnokra

Tuti tipp: Ez a túra lélegzetelállító, a szó kettős értelmében: csodálatos tájak, és jelentősnek mondható szintkülönbség. Gyerekek 10 éves kortól javasolt, általában ők mennek elöl végig. Összecsukható túrabotot, bokát jól fogó magasszárú lábbeli. Öltözködés: a szurdokban csak simán hűvös lesz, a csúcsra pedig kimelegedve érkezünk. A parkolóban hagyott csere póló jól jöhet.

A résztvevőkből a facebookon egy új cset csoportot alakítunk. Ott osztjuk meg az indulással, egyebekkel kapcsolatos részleteket. Ha nem vagy facebook felhasználó, akkor ezeket a részleteket más módon juttatjuk el hozzád (az esemény ugyanis nem csak a face-n látható).

Így jelentkezhetsz:

Itt fent a zöld “Jelentkezem” gomb vár téged. 

Ahhoz, hogy mi is várjunk magunk közé a túravezetésen, a jelentkezéssel egy időben a következő számlaszámra küldd a túravezetés díját: 10700309-70055629-51100005 Tárnai Csaba.

Nem számít jelentkezésnek, ha “Ott leszek” gombot nyomsz az eseményben. Kommunikáció szükséges közöttünk. 

Az utalt pénz számlára érkezéséről visszajelzést küldünk. Ekkor csatlakoztál a túra csapatához. A túra a jelentkezések és befizetések sorrendjében telik meg. 

Akadályoztatásod esetén a már befizetett összeg egy levonás kivételével beszámít egy általad tetszőlegesen kiválasztott későbbi túravezetés díjába. A levonás összege 3.000 Ft/túranap. Kevesebb mint 24 órával az indulás előtt túravendég által lemondott túravezetés díja nem számít bele más túrába, és nem jár vissza.  

A Top-túra közösségével minden héten túrázunk. A közösséghez legegyszerűbben úgy csatlakozhatsz, ha tagjává válsz a top-tura.hu nevű facebook csoportunknak. Ő az: top-tura.hu – közösség túravezetővel Public Group

Ezt a túravezetést, és másokat is további érdekességekkel, a honlapunkon is megtalálod: https://top-tura.hu/

Előzetes válasz egy kérdésre: Nem tudom, hogy milyen idő lesz aznap. 🙂

 

Ha más kérdéseid vannak, vagy más időpontra rendelnél túrát:

– Facebookon, privát messenger üzenetben (Tárnai Csaba túravezető)

– e-mailben: topturahu@gmail.com, tarnai.csaba@top-tura.hu

– telefonon: 70/610-1192

– facebookon: a túra eseménye alatt, kommentben

 

Túrabakancslistás helyszín.

(A túrát más időpontokban is megrendelheted)

Fotó: saját  

#tura #ausztria #kirandulas #tarnai #topturahu #medveszurdok #barenschutzklamm #tour #turavezeto #hike #hikesmearme

 

Részletek

Dátum:
2020-07-04

A jelentkezés lezárult!