Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Bakonyi szépségek túrája

június 7.

Bakonyi szépségek túrája

Mi történik veled ezen a túrán? Részt veszel egy kiscsoportos, 1 napos, személyes hangulatú, őko szemléletű túravezetésen. 

Gyalogtúrázol a Magas-Bakony ámulatba ejtő völgyeiben, a Cuha patak, és a Gerence patak szurdokaiban. Meghódítod Csesznek festői sziklaszirtre épült várát. Zircen megtekinted a “0 km-es bakancs” szobrát, ahonnan számos túraútvonal indul. 

Részese leszel egy sétálós, érdekességekre rácsodálkozós, sokat fotózós természetnéző ökotúrának a Top-túra közösségével.

Vírusinfók: A program során minden, vírusintézkedések kapcsán hozott érvényben lévő szabályt betartunk. Sőt van, amiben azoknál is szigorúbbakat alkalmazunk. 

A túrára tünetmentes túratársakat várunk. Ha van arcmaszkod, akkor hozd magaddal, ha nincs, akkor induláskor kapsz egyet. A kisbusz frissen fertőtlenített lesz, és a felszereléséhez tartozik még kézfertőtlenítő kendő és spray is. 

Kérjük, hogy 65 év felettiek még ne jelentkezzenek. A leg veszélyeztetettebb korosztályt az üzletek idősávos látogatásához hasonlóan, mi is kiemelten védjük. 

Díjak

– A túrahelyszínen találkozással a túravezetési díj 1.900 Ft/fő/nap. 

– Fizetendő még ezen felül a közös utazás a kisbuszban a velem tartó túratársaknak, 7.500 Ft/fő. (Törzsutas 6.500 Ft, ezüst törzs 5.500), erről az érintettekkel egyeztetünk.   

Belépők: A Cseszneki várba 700 Ft. (d/ny 500 Ft.)

Egyéb fix költség nincs, hacsak nem vagy hűtőmágnes függő. 🙂

A túracsapat a beérkezett túradíj utalások sorrendjében telik meg. Részvételed tehát attól függ, hogy a többiekhez képest mikor fizettél. A túravezetés egyik legfontosabb célja felhőtlen, örömteli kikapcsolódás biztosítása Neked, a túratársnak. Ezt szolgálják a foglalási, fizetési szabályaink is.

Szép kártya: A környékbeli éttermek szinte mindenhol elfogadják.

 Találkozunk: a túravezetés helyszínén, Csesznek várának parkolójában. Gyere saját autóddal, vagy mások autójával közösen, vagy vonattal, vagy mivel én is oda tartok túrát vezetni, a kisbuszomban. 

 Ha

  • saját autóddal jössz, akkor találkozunk a helyszínen, (segítek odatalálni). Más túratársakat is szállíthatsz, vagy szállítás nélkül, erről bővebben itt olvashatsz: https://top-tura.hu/sajatautoval/  Lehetsz az a túratárs is, akit személyautóval szállítanak

  • vonattal, akkor kimegyek eléd a közeli állomásra

  • a közös kisbusszal, akkor meghatározzuk a beszállási pontokat és időket.

Jelentkezéskor jelezd, hogy hogyan csatlakozol hozzánk. Egyúttal egyeztetünk a túradíj fizetésről is. Csak azzal teljes a jelentkezésed, ez neked is fontos, a helyek száma miatt a túrán. 

A nem törzsutas túratársaktól is szívesen vesszük, ha megjelölik az eseményben, hogy „ott leszek”, és meg is osztják az eseményt. A törzsutasoktól (5 top-túra után, a hatodiktól) pedig ezt egyenesen… 🙂

Ami a túravezetést még egyedivé teheti, hogy a Cuha-völgy és a Kőhegy szurdok önmagukban is lebilincselő túraterepek. Most pedig beilleszettük őket egyetlen napba…

Az előző top-túra program:  Bükki őserdő túra,  május 31. vasárnap.

A következő top-túra program: szervezés alatt. 

A túra nehézsége: A táv: kb 12 km. Szint: 330 m fel, és ugyanannyi le. 8 éves kortól. 

Nehézségi fok:

1 2 3   4   5 6 7 8 9 10

Ez a program egy megrendelt, nyitott túravezetés. Mivel nekem is el kell jutnom a helyszínre Szolnokról a megbízást teljesíteni, hozzám be lehet ülni. Ehhez egyeztetés szükséges, közöttünk. Én a 9 személyes kisbuszommal megyek.  

A közös helyszínre jutás útvonala, amely mentén csatlakozhatsz: Szolnok – 4-es főút – (Abony – Cegléd – Monor) – Bp – M7-es autópálya.

Pesten belül: Reptéri út – Üllői u – Hungária krt – Keleti – Erzsébet-híd – BAH – M7.

A várható menetrend:

(a végleges a cset csoportban lesz)

6.30 közös indulás Szolnokról 

8.00 közös indulás a Kelenföldi pu-tól, Etele tér (figyelem, nem a Keleti!)

10.00 érkezés Csesznekre, túra indul!

17.30 Indulás haza

19.15 érkezés Kelenföldre

20.40 érkezés Szolnokra

Tuti tipp: Fotós témák egész sorára készüljetek! 

A résztvevőkből a facebookon egy új cset csoportot alakítunk. Ott osztjuk meg az indulással, egyebekkel kapcsolatos részleteket. Ha nem vagy facebook felhasználó, akkor ezeket a részleteket más módon juttatjuk el hozzád (az esemény ugyanis nem csak a face-n látható).

Túrabakancslistás helyszínek.

Így jelentkezhetsz:

Itt fent a zöld “Jelentkezem” gomb vár téged. 

Ahhoz, hogy mi is várjunk magunk közé a túravezetésen, a jelentkezéssel egy időben a következő számlaszámra küldd a túravezetés díját: 10700309-70055629-51100005 Tárnai Csaba.

Fontos: Erre a túravezetésre június 1. és június 5 közötti időszakban jelentkezhetsz. Előzetes jelzést azért fogadok messengerben addig is. 

Nem számít jelentkezésnek, ha “Ott leszek” gombot nyomsz az eseményben. Kommunikáció szükséges közöttünk. 

Az utalt pénz számlára érkezéséről visszajelzést küldünk. Ekkor csatlakoztál a túra csapatához. A túra a jelentkezések és befizetések sorrendjében telik meg. 

Akadályoztatásod esetén a már befizetett összeg egy levonás kivételével beszámít egy általad tetszőlegesen kiválasztott későbbi túravezetés díjába. A levonás összege 3.000 Ft/túranap. Kevesebb mint 24 órával az indulás előtt túravendég által lemondott túravezetés díja nem számít bele más túrába, és nem jár vissza.  

A Top-túra közösségével minden héten túrázunk. A közösséghez legegyszerűbben úgy csatlakozhatsz, ha tagjává válsz a top-tura.hu nevű facebook csoportunknak. Ő az: top-tura.hu – közösség túravezetővel Public Group

Ezt a túravezetést, és másokat is további érdekességekkel, a honlapunkon is megtalálod: https://top-tura.hu/

Előzetes válasz egy kérdésre: Nem tudom, hogy milyen idő lesz aznap. 🙂

Ha más kérdéseid vannak, vagy más időpontra rendelnél túrát:

– Facebookon, privát messenger üzenetben (Tárnai Csaba túravezető)

– e-mailben: topturahu@gmail.com, tarnai.csaba@top-tura.hu

– telefonon: 70/610-1192

– facebookon: a túra eseménye alatt, kommentben

 

(A túrát más időpontokban is megrendelheted)

Fotó: Pleszinger László, köszönjük!  

#tura #bakony #kirandulas #tarnai #topturahu #csesznek #cuha #tour #turavezeto #hike #hikesnearme #zirc

Részletek

Dátum:
június 7.

A jelentkezés lezárult!