Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Erdély, 6 nap a jobbik éneddel

2020-07-07 - 2020-07-12

Erdély, 6 nap a jobbik éneddel 

Röviden: 

Váltakozó nehézségű, kiscsoportos gyalogtúrák Székelyvarság körül. Ez egy sétálós, érdekességekre rácsodálkozós, sokat fotózós, természetnéző túra. 

Vírusinfók: A program során minden, vírusintézkedések kapcsán hozott szabályt betartunk, sőt van, amiben azoknál is szigorúbbakat alkalmazunk. 

A túrára tünetmentes túratársakat várunk. Ha van arcmaszkod, akkor hozd magaddal, ha nincs, akkor induláskor kapsz egyet. A kisbusz frissen fertőtlenített lesz, és a felszereléséhez tartozik még kézfertőtlenítő kendő és spray is. 

Hosszabban:

Mi történik veled ezen a túrán? 

Részt veszel egy kiscsoportos, 6 napos programon. Egy személyes hangulatú, őko szemléletű túravezetésen. 

Kedd: látnivalók az odaúton: 

Bánffyhunyad, Kalotavidék központja, a gyöngyszem református templommal a helyi plébános bemutatásában, és a hírhedt üres cigánypaloták), és a Tordai hasadék.

Este megérkezünk a szállásra, Székelyvarságra

Szerda: az Ember napja

Egész napos környékbeli túravezetés helyi túravezetőnkkel. Házi termékek, bemutatók, Székely Parlament vendéglátó egység, zsindelykészítő műhely, stb. Majd meglátod, hogy miért az Ember napja…

Csütörtök: Hargita napja

Gyalogtúrát vezetek a Madarasi Hargitára. Ez a legnehezebb túranap. Éppen ezért fakultatív. B terv: Székelyudvarhely, szabad program.

Péntek: népszerű túrahelyszínek napja

A Békás-szoros és a Gyilkos-tó környékén vezetek egy majd’ egész napos túrát. Figyelem, ezt a napot kicserélhetjük más programra, vagy élvezhetjük Székelyvarságot szabadon!

Szombat: Farkaslaka, Tamási Áron sírhelye. Korond, fazekas műhelyek és vásár. Parajdi sóbánya. Székelyudvarhely. 

Vasárnap: a visszaút látnivalói: 

Segesvár, és Tordai sóbánya, ha a parajdi helyett ezt választjuk. Mindkét sóbányát persze nem kell megnéznünk.

Díjak: 

– A túravezetési díj 6.500 Ft/fő/nap. A hat napra 6×6.500=39.000 Ft

– Felnőtt belépők: hú, többféle belépőnk van, aszerint, hogy ki hova akar bemenni. Ezeket román lej-ben kell fizetni.

– A  székelyvarsági egész napos szerdai program 30 lej/fő. (1 lej kb 72 Ft) Ez tehát átszámítva kb. 30×72=2.160 Ft. Ebben ebéd is van!

– Szállás: Székelyvarságon, családi panzióban, svédasztalos házi reggelivel és két fogásos, meleg házi vacsorával, 7.000 Ft/fő/éj. (Délben nem akarsz majd enni…) Az 5 éjszakára 5×7.000=35.000 Ft.

Egyéb fix költség nincs.

SZÉP kártya: – 

Ami a túravezetést még egyedivé teheti, az a szíves vendéglátás, ahogy az ottani magyarok az anyaországi magyarokat fogadják…  

A nem törzsutas túratársaktól is szívesen vesszük, ha megjelölik az eseményben, hogy „ott leszek”, és meg is osztják az eseményt. A törzsutasoktól (5 top-túra után, a hatodiktól) pedig ezt egyenesen… 🙂

A túra nehézsége: naponta változó, fakultatívak.

Ez a program egy megrendelt, nyitott túravezetés. Mivel nekem is el kell jutnom a helyszínre a megbízást teljesíteni, hozzám be lehet ülni. Ehhez egyeztetés szükséges. Én a 9 személyes kisbuszommal megyek.  

A közös helyszínre jutás útvonala, amely mentén csatlakozhatsz: Budapest – Szolnok – Püspökladány – Ártánd – Nagyvárad – Királyhágó – Székelyvarság

A várható menetrend:

(a végleges a cset csoportban lesz)

kedden 

7.00 közös indulás Budapestről, a Keletiből

9.30 közös indulás Szolnokról, a Pelikán parkolóból (nagypostával szemben) 

vasárnap: 

17.00 érkezés Szolnokra 

18.30 érkezés Budapestre

Tuti tipp: Kényelmes ruhában gyertek, spéci felszerelés nem kell.

Így jelentkezhetsz:

Itt fent a zöld “Jelentkezem” gomb vár téged. 

Ahhoz, hogy mi is várjunk magunk közé a túravezetésen, a jelentkezéssel egy időben a következő számlaszámra küldd a túravezetés díját: 10700309-70055629-51100005 Tárnai Csaba.

Fontos: Erre a túravezetésre június 1. és július 5 közötti időszakban jelentkezhetsz. Előzetes jelzést azért fogadok messengerben addig is. 

Nem számít jelentkezésnek, ha “Ott leszek” gombot nyomsz az eseményben. Kommunikáció szükséges közöttünk. 

Az utalt pénz számlára érkezéséről visszajelzést küldünk. Ekkor csatlakoztál a túra csapatához. A túra a jelentkezések és befizetések sorrendjében telik meg. 

Akadályoztatásod esetén a már befizetett összeg egy levonás kivételével beszámít egy általad tetszőlegesen kiválasztott későbbi túravezetés díjába. A levonás összege 3.000 Ft/túranap. Kevesebb mint 24 órával az indulás előtt túravendég által lemondott túravezetés díja nem számít bele más túrába, és nem jár vissza.  

A résztvevőkből a facebookon cset csoportot alakítunk. Ott osztjuk meg az indulással, egyebekkel kapcsolatos részleteket. Ha nem vagy facebook felhasználó, akkor ezeket a részleteket más módon juttatjuk el hozzád (az esemény ugyanis nem csak a face-n látható).

A Top-túra közösségével minden héten túrázunk. A közösséghez legegyszerűbben úgy csatlakozhatsz, ha tagjává válsz a top-tura.hu nevű facebook csoportunknak. Ő az: https://www.facebook.com/groups/topturahu/

Ezt a túravezetést, és másokat is további érdekességekkel, a honlapunkon is megtalálod: https://top-tura.hu/

Előzetes válasz egy kérdésre: Nem tudom, hogy milyen idő lesz aznap. 🙂

Ha más kérdéseid vannak, vagy más időpontra rendelnél túrát:

– Facebookon, privát messenger üzenetben (Tárnai Csaba túravezető)

– e-mailben: topturahu@gmail.com, tarnai.csaba@top-tura.hu

– telefonon: 70/610-1192

– facebookon: a túra eseménye alatt, kommentben

Túrabakancslistás helyszín.

(A túra más időpontokban is rendelhető)

Fotó: saját  

#tura #erdely #kirandulas #tarnai #topturahu #szekelyvarsag #torda #tour #turavezeto #farkaslaka #hargita #hike #hikesnearme #guided

Részletek

Kezdés:
2020-07-07
Vége:
2020-07-12

A jelentkezés lezárult!