Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Erdély: Pádis fennsík, és Kalotavidék

2019-09-21 - 2019-09-22

A Top-túra bemutatja: Pádis fennsík és Kalotavidék, erdélyi kiscsoportos vezetett gyalogtúra. A helyszíni túravezetési díj: 18.900 Ft/fő. Törzsutas ár: 16.500 Ft/fő. Áprilisi visszatérő vendégeinknek az akkori árak érvényesek. Helyszíni csatlakozással: 3.900 Ft/nap.

Figyelem, ez a túra Szolnokról indul, Erdély felé!

Mi történik veled ezen a túrán? Felfedezed az erdélyi szigethegység és Kalotavidék több szépségét is. 

Első nap egy gyalogos körtúrát teszel velünk a Pádis fennsíkon. Egy körtúrán érinted a döbbenetes látványt nyújtó Csodavárat, amely egy 100 m mély beszakadás a mészkő hegységben, egy 40 m magas bejárattal. A hatását a lelkedre majd te megpróbálod leírni nekünk… Érinted továbbá a festői Glavoi és Ponor rétet, és számtalan látványos szorost, vízesést, patakot. A késő nyár legszebb színeit, és kellemes túraidőt remélünk. Az útvonal magyar viszonyokhoz képest nagy tengerszint feletti magasságban halad (1100-1350 m), és bár nem jelentős szintkülönbségű, de egyes szakaszain igen meredek. Térdizületet próbálóan meredek.

Második nap a havasrekettyei vízesést (Menyasszony fátyla) keressük fel, és megnézzük Kalotaszentkirály, Bánffyhunyad magyar vonatkozású templomait.    

Ennivalót mindenki hoz magával, de lesznek vásárlási lehetőségek is. A túra igen látványos helyszíneken, fennsíkon, kilátók mellett halad. Egyes pontjain lenyűgözően szép panorámák lesznek, de az útvonal is gyönyörű, sok fotó készítésére számítsatok! 

A túra belső utazást is inspirál: A házigazdák, a helyi magyarok vendéglátásához egyetlen környező országban, és belföldön sincs fogható. És ott van még a lenyűgöző hegyvidéki környezet, a páratlan természeti képződmények…  

Gyere velünk! Magadért.

Az előző top-túra program: Vintgar, szlovénia Grand Kanyonja, és környéke, szept. 3-5, kedd-csütörtök.

A következő top-túra program: Szervezés alatt.

A túra nehézsége: első nap 4/5, második nap 3/5. Táv 2 nap alatt összesen 19 km.  Szint: a két nap alatt összesen 350 m fel, és ugyanannyi le.

Díjak: A 2 napos túravezetés díja: 15.900 Ft/fő. Törzsutas ár: 14.500 Ft. Áprilisi visszatérő vendégeinknek az akkori árak érvényesek. Helyszíni csatlakozással: 3.900 Ft/nap. A szállás várhatóan 70 lej körül / fő

Szállás:  1 éj, családi panzióban. Ezt egyenként, román lej-ben fizetjük a helyszínen. 

A programot az ottani helyszíni túravezetést megrendelő kezdeményezte. Mivel nekem is el kell jutnom a helyszínre Szolnokról a megbízást teljesíteni, hozzám be lehet ülni. Ehhez csak egyeztetés szükséges, semmi más. Én a 9 személyes kisbuszommal megyek.  

A közös helyszínre jutás útvonala, amely mentén csatlakozhatsz: Szolnok – 4-es főút – Berettyóújfalu – Nagyvárad- Belényes – Pádis.

A várható menetrend:

Szombat:

6.00 közös indulás Szolnokról

11.00 Érkezés a fennsíkra

17.30 gyalogtúra vége.

19.00 Szállás elfoglalása

19.30 Kisebb közös séta a környéken, szabad program

 

Vasárnap:

7.30 A szállás elhagyása

9.30 Havasrekettyei vízesés

12.00 Kalotaszeg.

14.00 Bánffyhunyad

15.30 Indulás haza

20.00 érkezés Szolnokra

 

Az időjáráshoz rugalmasan  alkalmazkodva előfordulhat, hogy a két napot felcseréljük.

Tuti tipp: 1 román lej: kb 70 Ft. 

Jelentkezés, kérdések erről a túráról, túravezetés rendelés más időpontra:

 – telefonon: 70/610-1192

– e-mailben: trsnszk@gmail.com

– facebookon: a top-tura.hu csoportban a túra eseménye alatt

– privát messenger üzenetben

A jelentkezésedet a fenti elérhetőségeken kezdeményezed, és a túradíj kifizetésével aktiválod. 

Az utalt pénz számlára érkezéséről visszajelzést küldünk. Ekkor csatlakoztál a túra csapatához. A túra a befizetések sorrendjében telik meg. 

Akadályoztatásod esetén a már befizetett összeg egy levonás kivételével beszámít egy általad tetszőlegesen kiválasztott későbbi túravezetés díjába. A levonás összege 3.000 Ft/túranap. Kevesebb mint 24 órával az indulás előtt túravendég által lemondott túravezetés díja nem számít bele más túrába, és nem jár vissza.  

 

A résztvevőkből a facebookon egy új cset csoportot alakítunk. Ott osztjuk meg az indulással, egyebekkel kapcsolatos részleteket. Ha nem vagy facebook felhasználó, akkor ezeket a részleteket más módon juttatjuk el hozzád (az esemény ugyanis nem csak a face-n látható).

Túrabakancslistás helyszín.

(A túra más időpontokban is rendelhető)

Még több túránk itt: https://top-tura.hu/

Személyes értesítésekért a következő túrákról, küldj egy e-mailt az alábbi címre: trsnszk@gmail.com

 

#tura #erdely #kirandulas #tarnai #topturahu #padis #kalota #tour #turavezeto #hike #hikesnearme

Részletek

Kezdés:
2019-09-21
Vége:
2019-09-22

A jelentkezés lezárult!