Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Fotós túra a Tisza-tavon

április 16.

5900HUF

Fotós túra a Tisza-tavon

Röviden: Kiscsoportos, 1 napos, személyes hangulatú, őko szemléletű túravezetés. Motoros lapos ladikkal megyünk vízre. Minden útba eső jó témát megpróbálunk maximálisan kihasználni. A ladikban 4 fotósnak célszerű tartózkodni. Kb 3 órát töltünk a vízen.

 Találkozunk: a túravezetés helyszínén, a tiszafüredi Albatrosz kikötőben. Gyere saját autóddal, mások autójával közösen, vonattal is, vagy mivel én is oda tartok túrát vezetni, a kisbuszomban. 

 Ha

  • saját autóddal jössz, akkor megbeszéljük, hogy hol találkozunk. Más túratársakat is szállíthatsz, vagy szállítás nélkül, erről bővebben itt olvashatsz: https://top-tura.hu/sajatautoval/  Lehetsz az a túratárs is, akit személyautóval szállítanak.

  • a közös kisbusszal, akkor az együtt indulást és a költségét határozzuk meg,

  • vonattal, akkor kimegyünk érted az állomásra. 

Jelentkezéskor jelezd, hogy hogyan csatlakozol hozzánk. Egyúttal egyeztetünk a túradíj fizetésről is. Csak azzal teljes a jelentkezésed, ez neked is fontos a helyek száma miatt a túrán. 

A nem törzsutas túratársaktól is szívesen vesszük, ha megjelölik az eseményben, hogy „ott leszek”, és meg is osztják az eseményt. A törzsutasoktól (5 top-túra után, a hatodiktól) pedig ezt egyenesen… 🙂

Mi történik veled ezen a túrán? 

Időtlen és kötetlen vizi körtúrán veszel részt. A lapos motoros ladik kiváló felfedező jármű a tavon. Csak az számít, hogy milyen, neked tetsző témák bukkannak fel menet közben. Azért van elképzelésem, hogy merre kell a jó témákat keresni, de te vagy a fotós, a vendég. Sorra vesszük a holtágak, csatornák közötti félszigeteket. A zöld ötven árnyalatát. Kíváncsian várjuk, hogy mely költöző madarak tértek már vissza délről. Megközelítünk egy vegyes kormorán-gém-kócsag fészektelepet. színes vízinövényeket keresünk.  A túra része egy kb 3 órás szárazföldi fotózás, vagy szabad program.   

 Ami a túravezetést még egyedivé teheti, az az, hogy te vagy az irányító. Arra megyünk, amerre észre vettél valamit. 

Az előző top-túra program: Ingókövek túra, április 12 vasárnap.

A következő top-túra program: Óbánya, Kelet-Mecsek túra, április 18 szombat. 

Díjak

– A túrahelyszínen találkozással a túravezetési díj 5.900 Ft/fő. 

– Fizetendő még ezen felül a közös utazás a kisbuszban a velem tartó túratársaknak, 4.000 Ft/fő, erről az érintettekkel egyeztetünk.   

Egyéb fix költség nincs.

Így jelentkezhetsz:

Itt fentl a zöld “Jelentkezem a túravezetésre” gomb vár téged. 

Ahhoz, hogy mi is várjunk magunk közé a túravezetésen, a jelentkezéssel egy időben a következő számlaszámra küldd a túravezetés díját: 10700309-70055629-51100005 Tárnai Csaba.

Az utalt pénz számlára érkezéséről visszajelzést küldünk. Ekkor csatlakoztál a túra csapatához. A túra a jelentkezések és befizetések sorrendjében telik meg. 

Akadályoztatásod esetén a már befizetett összeg egy levonás kivételével beszámít egy általad tetszőlegesen kiválasztott későbbi túravezetés díjába. A levonás összege 3.000 Ft/túranap. Kevesebb mint 24 órával az indulás előtt túravendég által lemondott túravezetés díja nem számít bele más túrába, és nem jár vissza.  

A Top-túra közösségével minden héten túrázunk. A közösséghez legegyszerűbben úgy csatlakozhatsz, ha tagjává válsz a top-tura.hu nevű facebook csoportunknak. Ő az: https://www.facebook.com/groups/topturahu/

Ezt a túravezetést, és másokat is további érdekességekkel, a honlapunkon is megtalálod: https://top-tura.hu/

Előzetes válasz egy kérdésre: Nem tudom, hogy milyen idő lesz aznap. 🙂

 

Ha más kérdéseid vannak, vagy más időpontra rendelnél túrát:

– Facebookon, privát messenger üzenetben (Tárnai Csaba túravezető)

– e-mailben: topturahu@gmail.com, tarnai.csaba@top-tura.hu

– telefonon: 70/610-1192

– facebookon: a túra eseménye alatt, kommentben

Ez a program egy megrendelt, nyitott túravezetés. Mivel nekem is el kell jutnom a helyszínre Szolnokról a megbízást teljesíteni, hozzám be lehet ülni. Ehhez csak egyeztetés szükséges, semmi más. Én a 9 személyes kisbuszommal megyek.  

A közös helyszínre jutás útvonala, amely mentén csatlakozhatsz: Szolnok – 4-es főút – (Abony – Cegléd – Monor) – Bp – M3-as autópálya.

Pesten belül: Reptéri út – Üllői u – Hungária krt – Keleti – Hungária – M3.

 

A várható menetrend:

(a végleges a cset csoportban lesz)

7.30 közös indulás Szolnokról 

9.15 közös indulás a Keleti pu Thököly u felőli parkolójából

10.45 érkezés Tiszafüredre, az Albatrosz kikötőbe

17.00 Indulás haza

19.00 érkezés a Keletibe

20.30 érkezés Szolnokra

Tuti tipp: Kora tavasziasan, rétegesen öltözködjetek! Minden felszerelést és kiegészítőt biztonságosan szállítunk a vízen, és a kisbuszban is. 

A résztvevőkből a facebookon egy új cset csoportot alakítunk. Ott osztjuk meg az indulással, egyebekkel kapcsolatos részleteket. Ha nem vagy facebook felhasználó, akkor ezeket a részleteket más módon juttatjuk el hozzád (az esemény ugyanis nem csak a face-n látható).

Túrabakancslistás helyszín.

(A túra más időpontokban is rendelhető)

Fotó: Saját  

#tura #tiszato #kirandulas #tarnai #topturahu #tisza #foto #tour #turavezeto #hike #hikesnearme

Részletek

Dátum:
április 16.
Összeg:
5900HUF

A jelentkezés lezárult!