Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Hagyományos évnyitó téli túravezetés a Tisza-tó medrében

január 4.

7900HUF

 

A Top-tura bemutatja: Hagyományos évnyitó téli túra a Tisza-tó medrében. Kiscsoportos vezetett gyalogtúra. A helyszíni túravezetési díj ottani (tiszafüredi) csatlakozással saját autóval: 1.900/fő.  Közös helyszínre jutással: 7.900 Ft/fő. Törzsutas ár: 6.900 Ft/fő.

Mi történik veled ezen a túrán? 

Megnyitod velünk a túraévet. A csökkentett téli vízszint mellett a tó alja szárazra kerül ott, ahol nyáron sem volt 120 cm-nél mélyebb a víz. Ennek a szárazra került mederfenéknek a felszíne megfagy, még enyhe télben is. Nem a tó befagyott jegén sétálsz tehát, hanem a keményre fagyott tóalján. Különleges az útvonal: ott túrázunk, ahol nyáron eveztünk! És, ahol a következő nyáron is evezni fogunk. Visszajöhetsz a nyári túra után, vagy kezdhetsz most télen, és visszajössz majd nyáron: egyaránt kivételes alkalmad lesz elkészíteni a fényképpárokat! Tél és nyár, ugyanarról, ugyanonnan, egymás mellé téve, a Tisza-tóban… Vagy csak járd le velünk a szilveszteri étkezéseket, kiváló hangulatú társaságban. Egy olyan helyszínen, ami nem a szokványos séták helye: a Tisza-tóban. 🙂

Megfigyelheted a tó madárvilágát: az állandó madarainkat, és az északról hozzánk érkezett téki vendégeinket. Keresünk vidra nyomokat, hód várat. Mindkét emlős aktív télen is, nem alusznak téli álmot.

Ugyanonnan indulunk, ahol nyáron vízre szálltunk: a tiszafüredi Albatrosz kikötőtől, és ide is érkezünk vissza.

A túra belső utazást is inspirálhat benned: Új évet kezdünk, mégpedig mozgással és társasággal. Különleges helyzínen, jó levegőn. Páratlan természeti értékek között. Remélem, hogy ezeknek nagy hatása lesz a lelkedre, világlátásodra. 🙂 

Az előző top-túra program: szervezés alatt.

A következő top-túra program: Sasnap a jászsági Sasközpontban, január 11. szombat.

A túra nehézsége:  Táv: kb 9 km. Nehézségi fok: 2/5. Szint: na az nincs….

Díjak: A helyszíni túravezetési díj: 7.900 Ft/fő. Törzsutas ár: 6.900 Ft/fő. Helyszíni találkozással 1.900 Ft/fő.

Szállás:  –

A programot, az ottani helyszíni túravezetést megrendelő kezdeményezte.Mivel nekem is el kell jutnom a helyszínre Szolnokról a megbízást teljesíteni, hozzám be lehet ülni. Ehhez csak egyeztetés szükséges, semmi más. A túratárs a túravezetésért fizet. Én a 9 személyes kisbuszommal megyek. 

A közös helyszínre jutás útvonala, amely mentén csatlakozhattok: Szolnok – 4-es főút (Abony – Cegléd – Monor) – Bp Keleti-pu – M3-es autópálya, Füzesabony.

Pesten belül: Reptéri út – Üllői u – Hungária krt – Keleti – Hungária – M3 kivezető szakasz.

A túrára saját autóddal is jöhetsz!

Tuti tipp: Napvédelem. Krém, kalap/sapka.  

Várható program:

7.00 közös indulás Szolnokról

8.00 közös indulás a Keletitől 

10.15 Érkezés Tiszafüredre

15.00 Indulás vissza

 

Jelentkezés, kérdések erről a túráról, túravezetés rendelés más időpontra:

 – telefonon: 70/610-1192

– e-mailben: trsnszk@gmail.com

– facebookon: a top-tura.hu csoportban a túra eseménye alatt

– privát messenger üzenetben

A jelentkezésedet a fenti elérhetőségeken kezdeményezed, és a túradíj kifizetésével aktiválod. 

Az utalt pénz számlára érkezéséről visszajelzést küldünk. Ekkor csatlakoztál a túra csapatához. A túra a befizetések sorrendjében telik meg. 

Akadályoztatásod esetén a már befizetett összeg egy levonás kivételével beszámít egy általad tetszőlegesen kiválasztott későbbi túravezetés díjába. A levonás összege 3.000 Ft/túranap. Kevesebb mint 24 órával az indulás előtt túravendég által lemondott túravezetés díja nem számít bele más túrába, és nem jár vissza.  

A résztvevőkből a facebookon egy új cset csoportot alakítunk. Ott osztjuk meg az indulással, egyebekkel kapcsolatos részleteket. Ha nem vagy facebook felhasználó, akkor ezeket a részleteket más módon juttatjuk el hozzád (az esemény ugyanis nem csak a face-n látható).

Még több túránk itt: https://top-tura.hu/

Személyes értesítésekért a következő túrákról, küldj egy e-mailt az alábbi címre: trsnszk@gmail.com

 

Részletek

Dátum:
január 4.
Összeg:
7900HUF

A jelentkezés lezárult!