Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Cserebogár kenu túra az elfeledett Berettyón

2020-06-21

Cserebogár kenu túra az elfeledett Berettyón

Mi történik veled ezen a túrán? 

Részt veszel egy kiscsoportos, 1 napos, személyes hangulatú, őko szemléletű túravezetésen.

Mezőtúr mellett szállunk vízre. Érintjük az Álomzugot, városnézést tartunk a vízről. Kellő távolságból megcsodáljuk a fokozottan védett kormos szerkők fészektelepét. A Cserebogár túrák helyi vezetőjével, Krizsán József Tamással beszélgetünk fenntarthatóságról, Alföld léptékű vízügyi összefüggésekről, őshonos és invazív élőlényekről. Természetvédelemről. Két rövid gyalogtúrára is kiszállunk a kenukból. A pocakunkat pedig a Pocakos Vendéglőben kényeztetjük.  

Részese leszel egy sétálós, érdekességekre rácsodálkozós, sokat fotózós természetnéző ökotúrának a Top-túra közösségével.

Vírusinfók: A program során minden, vírusintézkedések kapcsán hozott érvényben lévő szabályt betartunk. 

A túrára tünetmentes túratársakat várunk. 

Díjak, és találkozó: Találkozzunk a túravezetés kezdőpontján, Mezőtúron, a Berettyó partján (segítek odatalálni, ha nem a kisbuszban jössz). Gyere saját autóddal, vagy mások autójával közösen, vagy vonattal, vagy mivel én is oda tartok túrát vezetni, a kisbuszomban. 

 Ha

  • saját autóddal jössz, akkor találkozunk a helyszínen, (segítek odatalálni). Más túratársakat is szállíthatsz, vagy szállítás nélkül, erről bővebben itt olvashatsz: https://top-tura.hu/sajatautoval/  Lehetsz az a túratárs is, akit személyautóval szállítanak. A túravezetés díja így 2.900 Ft/fő. 

  • vonattal, akkor kimegyek eléd a közeli állomásra. A túravezetés így is 2.900 Ft/fő.

  • a közös kisbusszal, akkor meghatározzuk a beszállási pontokat és időket. A túravezetési díj ekkor az 2.900 Ft-on felül további 7.000 Ft/fő. (Törzsutas 6.500 Ft, ezüst törzs 6.000 Ft, arany törzs 5.500 Ft).

Belépők: – 

Egyéb fix költség nincs, hacsak nem vagy hűtőmágnes függő. 🙂

Jelentkezéskor jelezd, hogy hogyan csatlakozol hozzánk. Egyúttal egyeztetünk a túradíj fizetésről is. Csak azzal teljes a jelentkezésed, ez neked is fontos, a helyek száma miatt a túrán. 

Szép kártya: A Pocakos étterem elfogadja.

A túracsapat a beérkezett túradíj utalások sorrendjében telik meg. Részvételed tehát attól függ, hogy a többiekhez képest mikor fizettél. A túravezetés egyik legfontosabb célja felhőtlen, örömteli kikapcsolódás biztosítása Neked, a túratársnak. Ezt szolgálják a foglalási, fizetési szabályaink is.

A nem törzsutas túratársaktól is szívesen vesszük, ha megjelölik az eseményben, hogy „ott leszek”, és meg is osztják az eseményt. A törzsutasoktól (5 top-túra után, a hatodiktól) pedig ezt egyenesen… 🙂

Ami a túravezetést még egyedivé teheti, az a ritkán járt vizek érintetlensége. 

Az előző top-túra program:  Tokaj, június 20. szombat.

A következő top-túra program: Velencei-tavi tókerülés, június 28. vasárnap. 

A túra nehézsége: A táv: vízen kb 8 km. Szint: na az nincs. 8 éves kortól. 

Nehézségi fok:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Ez a program egy megrendelt, nyitott túravezetés. Mivel nekem is el kell jutnom a helyszínre Szolnokról a megbízást teljesíteni, hozzám be lehet ülni. Ehhez egyeztetés szükséges közöttünk. Én a 9 személyes kisbuszommal megyek.  

A közös helyszínre jutás útvonala, amely mentén csatlakozhatsz: Budapest- Szolnok – Mezőtúr

A várható menetrend:

(a végleges a cset csoportban lesz)

7.00 Közös indulás Bp KÖKI-ről.

8.30 közös indulás Szolnokról 

10.00 érkezés Mezőtúrra, vízre szállás! 

17.00 Indulás vissza 

18.00 érkezés Szolnokra

19.30 érkezés KÖKI-re

Tuti tipp: Napvédelem! Krém, kalap! 

A résztvevőkből a facebookon egy új cset csoportot alakítunk. Ott osztjuk meg az indulással, egyebekkel kapcsolatos részleteket. Ha nem vagy facebook felhasználó, akkor ezeket a részleteket más módon juttatjuk el hozzád (az esemény ugyanis nem csak a face-n látható).

Így jelentkezhetsz:

Itt fent a zöld “Jelentkezem” gomb vár téged. 

Ahhoz, hogy mi is várjunk magunk közé a túravezetésen, a jelentkezéssel egy időben a következő számlaszámra küldd a túravezetés díját: 10700309-70055629-51100005 Tárnai Csaba.

Fontos: Erre a túravezetésre csak június 1. után jelentkezhetsz. Addig előzetes jelzést fogadok messengerben, vagy e-mailben. 

Nem számít jelentkezésnek, ha “Ott leszek” gombot nyomsz az eseményben. Kommunikáció szükséges közöttünk. 

Az utalt pénz számlára érkezéséről visszajelzést küldünk. Ekkor csatlakoztál a túra csapatához. A túra a jelentkezések és befizetések sorrendjében telik meg. 

Akadályoztatásod esetén a már befizetett összeg egy levonás kivételével beszámít egy általad tetszőlegesen kiválasztott későbbi túravezetés díjába. A levonás összege 3.000 Ft/túranap. Kevesebb mint 24 órával az indulás előtt túravendég által lemondott túravezetés díja nem számít bele más túrába, és nem jár vissza.  

A Top-túra közösségével minden héten túrázunk. A közösséghez legegyszerűbben úgy csatlakozhatsz, ha tagjává válsz a top-tura.hu nevű facebook csoportunknak. Ő az: top-tura.hu – közösség túravezetővel Public Group

Ezt a túravezetést, és másokat is további érdekességekkel, a honlapunkon is megtalálod: https://top-tura.hu/

Előzetes válasz egy kérdésre: Nem tudom, hogy milyen idő lesz aznap. 🙂

 

Ha más kérdéseid vannak, vagy más időpontra rendelnél túrát:

– Facebookon, privát messenger üzenetben (Tárnai Csaba túravezető)

– e-mailben: topturahu@gmail.com, tarnai.csaba@top-tura.hu

– telefonon: 70/610-1192

– facebookon: a túra eseménye alatt, kommentben

Túrabakancslistás helyszínek.

(A túrát más időpontokban is megrendelheted)

Fotó: Krizsán József Tamás (köszönjük!) 

#tura #mezőtúr #kirandulas #tarnai #topturahu #berettyó #kenu #tour #turavezeto #hike #hikesnearme #vizitúra

Részletek

Dátum:
2020-06-21

A jelentkezés lezárult!