Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Kőszikla szurdok, jéé, hazánkban ilyen is van?

április 11.

1900HUF

Kőszikla szurdok, jéé, hazánkban ilyen is van?

Röviden: Kiscsoportos, 1 napos, személyes hangulatú, őko szemléletű túravezetés. Gyalogtúrázunk a zalai dombságban, útba ejtjük a keveset publikált szurdokot, az eldugott Csibiti-tavat, és benézünk egy bivalyrezervátumba is. 

Találkozunk: a túravezetés helyszínén. Gyere saját autóddal, mások autójával közösen, vonattal is, vagy mivel én is oda tartok túrát vezetni, a kisbuszomban. 

 Ha

  • saját autóddal jössz, akkor megbeszéljük, hogy hol találkozunk. Más túratársakat is szállíthatsz, vagy szállítás nélkül, erről bővebben itt olvashatsz: https://top-tura.hu/sajatautoval/  Lehetsz az a túratárs is, akit személyautóval szállítanak.

  • a közös kisbusszal, akkor az együtt indulást és a költségét határozzuk meg,

  • vonattal, akkor kimegyünk érted az állomásra. 

Jelentkezéskor jelezd, hogy hogyan csatlakozol hozzánk. Egyúttal egyeztetünk a túradíj fizetésről is. Csak azzal teljes a jelentkezésed, ez neked is fontos a helyek száma miatt a túrán. 

A nem törzsutas túratársaktól is szívesen vesszük, ha megjelölik az eseményben, hogy „ott leszek”, és meg is osztják az eseményt. A törzsutasoktól (5 top-túra után, a hatodiktól) pedig ezt egyenesen… 🙂

Mi történik veled ezen a túrán? 

Ezen az igazi tavaszi körtúránkon egy keveset publikált, félre eső szurdokot látogatsz meg velünk. Zalában, Nagykanizsától kb 20 km-re, Nagybakónak község határában jársz végig velünk egy túraútvonalat. Ebben érinted azt a szurdokot, amiről nem is gondoltad, hogy Magyarországon ilyen is van. Láthatsz még könnyező sziklákat, a források völgyét benne az Árpád-forrással, energia vonalak titokzatos találkozását energiapontokban, és a Csibiti-tavat. Hollók fészkelését keressük, nedves völgyek élővilágával ismerkedünk. Útvonalunk egy része az OKT vonalán halad.

Aztán átmegyünk a Kis-Balatoni Bivalyrezervátumba, és megcsodáljuk az ember élőhely-pusztításán kívül minden földi hatásnak ellenálló állatokat. Talán éppen lesz kisborjú is…

A közeli Balatonszentgyörgyön tudok egy családias vendéglőt.

A területen 5 geoláda található.

Ami a túravezetést még egyedivé teheti, az az érzés, hogy ilyen szurdokokról azt hitted, csak külföldön vannak, és tessék… 

A túravezetésen választ kaphatsz arra, hogy 

  • Miért eszperantó forrás az egyik pihenőhelyünk neve? 

  • Tényleg tartani kell a malacos vaddisznó kocától ilyenkor?

  • Megkülönböztethető a holló és a varjú hangja egymástól? 

Az előző top-túra program: Bél-kő túra, április 4 szombat.

A következő top-túra program: A Top-túra évadnyitója a Tisza-tavon, április 19 vasárnap. 

A túra nehézsége: A táv: kb 11 km. Szint: 320 m. 8 éves kortól. 

Nehézségi fok:

1 2 3   4   5 6 7 8 9 10

Díjak

– A túrahelyszínen találkozással a túravezetési díj 1.900 Ft/fő/nap. 

– Fizetendő még a közös utazás a kisbuszban a velem tartó túratársaknak, 10.000 Ft/fő. (Törzsutas 9.000 Ft, ezüst törzs 8.000), erről az érintettekkel egyeztetünk.   

Belépők: –

Egyéb fix költség nincs, hacsak nem vagy hűtőmágnes függő. 🙂

Így jelentkezhetsz:

Erre a linkre kattintva itt pár sorral lejjebb, átkerülsz az oldalunkra, ahol a zöld “Jelentkezem a túravezetésre” gomb vár téged. 

Ahhoz, hogy mi is várjunk magunk közé a túravezetésen, a jelentkezéssel egy időben a következő számlaszámra küldd a túravezetés díját: 10700309-70055629-51100005 Tárnai Csaba.

És akkor a link:

Jelentkezem a túravezetésre

Az utalt pénz számlára érkezéséről visszajelzést küldünk. Ekkor csatlakoztál a túra csapatához. A túra a jelentkezések és befizetések sorrendjében telik meg. 

Akadályoztatásod esetén a már befizetett összeg egy levonás kivételével beszámít egy általad tetszőlegesen kiválasztott későbbi túravezetés díjába. A levonás összege 3.000 Ft/túranap. Kevesebb mint 24 órával az indulás előtt túravendég által lemondott túravezetés díja nem számít bele más túrába, és nem jár vissza.  

A Top-túra közösségével minden héten túrázunk. A közösséghez legegyszerűbben úgy csatlakozhatsz, ha tagjává válsz a top-tura.hu nevű facebook csoportunknak. Ő az: https://www.facebook.com/groups/topturahu/

Ezt a túravezetést, és másokat is további érdekességekkel, a honlapunkon is megtalálod: https://top-tura.hu/

Előzetes válasz egy kérdésre: Nem tudom, hogy milyen idő lesz aznap. 🙂

Ha más kérdéseid vannak, vagy más időpontra rendelnél túrát:

– Facebookon, privát messenger üzenetben (Tárnai Csaba túravezető)

– e-mailben: topturahu@gmail.com, tarnai.csaba@top-tura.hu

– telefonon: 70/610-1192

– facebookon: a túra eseménye alatt, kommentben

Ez a program egy megrendelt, nyitott túravezetés. Mivel nekem is el kell jutnom a helyszínre Szolnokról a megbízást teljesíteni, hozzám be lehet ülni. Ehhez csak egyeztetés szükséges, semmi más. Én a 9 személyes kisbuszommal megyek.  

A közös helyszínre jutás útvonala, amely mentén csatlakozhatsz: Szolnok – 4-es főút – (Abony – Cegléd – Monor) – Bp – M7-es autópálya.

Pesten belül: Reptéri út – Üllői u – Hungária krt – Keleti – Erzsébet-híd – BAH – M7.

A várható menetrend:

(a végleges a cset csoportban lesz)

6.30 közös indulás Szolnokról 

8.15 közös indulás a Kelenföldi pu-tól, Etele tér (figyelem, nem a Keleti!)

10.30 érkezés a kőszikla szurdokhoz, túra indul!

17.00 Indulás haza

19.30 érkezés Kelenföldre

21.15 érkezés Szolnokra

Tuti tipp: Kora tavasziasan, rétegesen öltözködjetek! És ne pirosba, a bivalyok miatt… 🙂

A résztvevőkből a facebookon egy új cset csoportot alakítunk. Ott osztjuk meg az indulással, egyebekkel kapcsolatos részleteket. Ha nem vagy facebook felhasználó, akkor ezeket a részleteket más módon juttatjuk el hozzád (az esemény ugyanis nem csak a face-n látható).

Túrabakancslistás helyszín.

(A túra más időpontokban is rendelhető)

Fotó: saját 

#tura #kosziklaszurdok #kirandulas #tarnai #topturahu #zala #bivaly #tour #turavezeto #hike #hikesnearme

Részletek

Dátum:
április 11.
Összeg:
1900HUF

A jelentkezés lezárult!