Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Medve-szurdok túra, és Hochlantsch csúcs, Ausztria.

2019-10-05

15900HUF

A Top-túra bemutatja:

 Medve-szurdok túra, és Hochlantsch csúcs, Ausztria 

Kiscsoportos vezetett gyalogtúra. Helyszínre jutás önállóan, vagy közös kisbuszal. A helyszíni túravezetési díj: 15.900 Ft/fő. Törzsutas ár: 14.500 Ft/fő. Helyszíni csatlakozással: 3.900 Ft..

Figyelem! Ez egy 1.200 m szintkülönbségű túra fel, és ugyanannyi le. Bár 700 m-nél rövidíthető ha elfáradtál, de a teljes program a Top-túra jelenleg egyetlen 5/5 nehézségű útvonala. De megéri…

Mi történik veled ezen a túrán? Magában a szurdokban megmászol 176 számozott hídat és létrát, 2900 létrafokot, és 450 m szintkülönbséget. Aztán feljössz a Hochlantsch-ra, ami +500 m szint. De ezt a szurdok felső végénél még meggondolhatod, és akkor megvársz minket a hütténél. 

Ha tériszonyos vagy, akkor annak leküzdésére, kezelésére kiválóan alkalmas a túra, mert nem lórugásszerűen, hanem észrevétlenül segít átlendülni a korlátaidon. Először túrázóknak csak kivételesen jó genetikával ajánlom.

A Mixnitz település feletti parkolóból gyalog feljössz velünk a szurdok alsó bejáratához. Már ez is egy jó kis bemelegítés lesz, mert itt már meredek az út. Megveszed a belépőket (3,5 €), és végigjárjuk a szurdokot. A felső végénél lévő Hüttétől (1.209 m) rövid pihenő után folytatjuk utunkat a Hochlantsch-ra (itt van a +500 m szint). Onnan visszatérsz a hüttéhez, és egy kis pihi után rgy kanyargósabb úton leereszkedsz a szurdok alsó bejáratához. Újratalálkozás a parkolóban. Figyelem! A kisebbik út is 4/5 erősségű, a csúccsal együtt pedig már kifejezetten erős kihívás, csak gyakorlottaknak! Spéci felszerelés nem szükséges. A panoráma viszont egyedülálló onnan…

A túra belső utazást is inspirál: Az úton, főleg a Hochlantsch alatt vadon élő, óvatos hegyikecskék csoportjai, lebilincsekő táj, pompás kilátás várható. Mindezek emelkedett hangulatot, és kognitív képességek hosszútávú javulását eredményezhetik! 

Az előző top-túra program: Bécsi-erdő gyalogtúra, szept 29 vasárnap.

A következő top-túra program: Vintgar szurdok és Bledi-tó, okt 12-13.

A túra nehézsége: 5/5 (húzós…) Táv 2×8 km, de itt nem a táv adja a nehézséget, hanem a szintkülönbség, az 1200 m… a leereszkedés jó térdizületeket kíván. Szint: a szurdokig 700 m, a Hochlantsch csúccsal (választható) összesen 1.200 m fel, és ugyanannyi le.

Díjak: A helyszínen belépődíj 3,5 €. Az egész napos túravezetés díja: 15.900 Ft. Törzsutas ár: 14.500 Ft. Más költség nincs.

Szállás:  –

Tuti tipp: Ez a túra lélegzetelállító, a szó kettős értelmében: csodálatos tájak, és jelentősnek mondható szintkülönbség. Ha az idén még nem túráztál, akkor gyere előbb egy könnyebb programunkra…. Gyerekek 12 éves kortól javasolt, általában ők mennek elöl végig. Összecsukható túrabotot, bokát jól fogó magasszárú lábbeli. Öltözködés: a szurdokban csak simán hűvös lesz, a csúcsra pedig kimelegedve érkezünk. A parkolóban hagyott csere póló jól jöhet.

A programot az ottani helyszíni túravezetést megrendelő kezdeményezte. Mivel nekem is el kell jutnom a helyszínre Szolnokról a megbízást teljesíteni, hozzám be lehet ülni. Ehhez csak egyeztetés szükséges, semmi más. Én a 9 személyes kisbuszommal megyek.  

A közös helyszínre jutás útvonala, amely mentén csatlakozhatsz: Szolnok – 4-es főút (Abony – Cegléd – Monor) – Bp Keleti-pu – M1-as autópálya – Schwechat – Bécsújhely.

Pesten belül: Reptéri út – Üllői u – Hungária krt – Keleti – Rákóczi u. – Hegyalja u – BAH – Budaörsi u – M1-M7 kivezető szakasz.

Kiscsoportos, túra, mindenre odafigyelő túravezetés.

A várható menetrend:

4.00 közös indulás Szolnokról

5.45 közös indulás a Keletitől (Thököly u felőli parkoló)

10.45 érkezés a szurdokhoz

18.30 Indulás vissza 

22.00 érkezés a Keletibe

23.45 érkezés Szolnokra

Jelentkezés, kérdések erről a túráról, túravezetés rendelés más időpontra:

 – telefonon: 70/610-1192

– e-mailben: trsnszk@gmail.com

– facebookon: a top-tura.hu csoportban a túra eseménye alatt

– privát messenger üzenetben

A jelentkezésedet a fenti elérhetőségeken kezdeményezed, és a túradíj kifizetésével aktiválod. 

Az utalt pénz számlára érkezéséről visszajelzést küldünk. Ekkor csatlakoztál a túra csapatához. A túra a befizetések sorrendjében telik meg. 

Akadályoztatásod esetén a már befizetett összeg egy levonás kivételével beszámít egy általad tetszőlegesen kiválasztott későbbi túravezetés díjába. A levonás összege 3.000 Ft/túranap. Kevesebb mint 24 órával az indulás előtt túravendég által lemondott túravezetés díja nem számít bele más túrába, és nem jár vissza.  

A résztvevőkből a facebookon egy új cset csoportot alakítunk. Ott osztjuk meg az indulással, egyebekkel kapcsolatos részleteket. Ha nem vagy facebook felhasználó, akkor ezeket a részleteket más módon juttatjuk el hozzád (az esemény ugyanis nem csak a face-n látható).

(Ez a túra csoportoknak, családoknak más időpontokban is rendelhető)

Még több túránk itt: https://top-tura.hu/

Személyes értesítésekért a következő túrákról, küldj egy e-mailt az alábbi címre: trsnszk@gmail.com

 

#tura #ausztria #kirandulas #tarnai #topturahu #medveszurdok #barenschutzklamm #tour #turavezeto #hike #hikesmearme

Részletek

Dátum:
2019-10-05
Összeg:
15900HUF

A jelentkezés lezárult!