Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Osztrák túrahét 3/4: Myrafalle és Steinwandklamm

2019-08-27

Ft11900

A Top-túra bemutatja:

Turistaút vaslétrákon és barlangokon át. Myrafalle vízesések és Steinwand (Kőfal) szurdok. Kiscsoportos 1 napos vezetett gyalogtúra Ausztriában. Helyszínre jutás önállóan, vagy közös kisbuszal. A helyszíni túravezetési díj: 11.900 Ft/fő. Törzsutas ár: 10.900 Ft/fő. Ha saját kocsiddal jössz, akkor 80%-os szervezési kedvezmény!

Mi történik veled ezen a túrán? A Myra patak lépcsőzetes vízeséseinél kezdesz velünk. Minden vízesést megcsodálhatsz, és minden fa hídon átmehetsz. (Vajon melyikből van több?) Aztán felmászol egy magányos sziklára, és a völgy fölött egy kedves hegyi réten szusszansz egyet. Később tovább haladsz egy hívogató vendégház felé, mert ez kezdő- és végpontja is egyben a szurdok túránknak. Ott egy osztrák májgombóc leves 3 €. Ismered? Egyetlen májgombóc van a levesben. Öklömnyi.
A Steinwandklamm (szó szerint: kőfalszurdok) mélyén egy rövid időre elhagyod az EU területét, majd megmutatom, hogy miért. Megcsodálsz egy lezuhant meteorit szikladarabot (ezt többen vitatják), átmész egy Töröklyuk nevű barlangon, ahol a hagyomány szerint a környékbeli falvak lakossága elbújt a törökök elől. Hogy aztán mi történt, arról majd a helyszínen… Van pár vaslétra közben, az egyik 15 m magas, de ezt ki lehet kerülni egy másik kisebb létrán át. 🙂 És egy helyen guggolva vagy négykézláb kell menni pár métert. Egy másik barlang, amin áthalad a túristaút, pedig vaksötét…

A túra belső utazást is inspirál: A gyönyörű természeti környezet közös felfedezése után talán másképpen térünk haza, mint ahogy eljöttünk. Nem csak a mozgás, és a friss levegő hatására gondolok…
Gyere velünk! Magadért.

Az előző top-túra program: Osztrák túrahét 2/4: Hohe Wand, aug. 22. csütörtök.
A következő top-túra program: Osztrák túrahét 4/4: Medve-szurdok, aug. 29. csütörtök.

A túra nehézsége:

Myrafalle völgy 2/5, Steinwandklamm 3/5. Táv összesen kb 12 km, szintkülönbség fel 350 m és le 350 m. Átlagos erőnléttel teljesíthető, gyerekeknek is. 10 éves kortól. De azért érezni fogod, hogy túráztál. 🙂

Díjak:

Belépő a helyszínen: felnőtt 8 €, gyerek 2 €. Az egész napos helyszíni túravezetés díja: 11.900 Ft/fő, ami előre, utalással fizetendő. Törzsutas ár (az 5. top-túrától) 10.900 Ft. Ezeken kívül más költség nincs, a májgombóc leves fakultatív. 🙂

Érdemes hozni: némi élelmet, folyadékot, jó kis túracipőt/bakancsot, aki úgy érzi túrabotot, ha összecsukható.
Szállás: –

A programot, az ottani helyszíni túravezetést megrendelő kezdeményezte.Mivel nekem is el kell jutnom a helyszínre Szolnokról a megbízást teljesíteni, hozzám be lehet ülni. Ehhez csak egyeztetés szükséges, semmi más. A túratárs a túravezetésért fizet. Én a 9 személyes kisbuszommal megyek. Más túratársak a helyszínen csatlakozhatnak a túravezetéshez.
A közös helyszínre jutás útvonala, amely mentén csatlakozhattok: Szolnok – 4-es főút (Abony – Cegléd – Monor) – Bp Keleti-pu – M1-es autópálya (Tatabánya – Győr) – Sopron – Ebenfurt – Bécsújhely).

Pesten belül: Reptéri út – Üllői u – Hungária krt – Keleti – Rákóczi u. – Hegyalja u – BAH – Budaörsi u – M1-M7 kivezető szakasz.

Tuti tipp:

Kisebb-nagyobb vaslétrák és barlangok előfordulnak…

A várható menetrend:

4.20 közös indulás Szolnokról
6.00 közös indulás a Keletitől (Thököly u felőli parkoló)
10.30 Érkezés a Myrafalle völgybe
17.30 indulás haza
21.30 érkezés a Keletihez
23.00 érkezés Szolnokra

Jelentkezés, kérdések erről a túráról, túravezetés rendelés más időpontra:
– telefonon: 70/610-1192
– e-mailben: trsnszk@gmail.com
– facebookon: a top-tura.hu csoportban a túra eseménye alatt
– privát messenger üzenetben

A jelentkezésedet a fenti elérhetőségeken kezdeményezed, és a túradíj kifizetésével végleges.
Az utalt pénz számlára érkezéséről visszajelzést küldünk. Ekkor csatlakoztál a túra csapatához. A túra a befizetések sorrendjében telik meg.
Akadályoztatásod esetén a már befizetett összeg egy levonás kivételével beszámít egy általad tetszőlegesen kiválasztott későbbi túravezetés díjába. A levonás összege 3.000 Ft/túranap. Kevesebb mint 24 órával az indulás előtt túravendég által lemondott túravezetés díja nem számít bele más túrába, és nem jár vissza.

A résztvevőkből a facebookon egy új cset csoportot alakítunk. Ott osztjuk meg az indulással, egyebekkel kapcsolatos részleteket. Ha nem vagy facebook felhasználó, akkor ezeket a részleteket más módon juttatjuk el hozzád (az esemény ugyanis nem csak a face-n látható).

Túrabakancslistás helyszín.

(A túra más időpontokban is rendelhető)

Még több túránk itt: https://top-tura.hu/

Személyes értesítésekért lépj be a face oldalunkra: https://www.facebook.com/turavezeto.hu/

#tura #myrafalle #kirandulas #tarnai #topturahu #steinwandklamm #ausztria #tour #hike #hikesnearme #turavezeto #guide

Részletek

Dátum:
2019-08-27
Összeg:
Ft11900

Helyszín

Myrafalle
Muggendorf, Ausztria + Google Térkép

A jelentkezés lezárult!