Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Szlovén Világörökség barlangok trieszti olasz túrakitérővel

2019-11-08 - 2019-11-10

31900HUF

A Top-túra bemutatja: Szlovénia UNESCO Világörökség, barlangjai és várai, egy mediterrán kitérővel Triesztbe. Kiscsoportos vezetett gyalogtúra. 

A túravezetési díj: 31.900 Ft/fő. Törzsutas ár: 28.900 Ft/fő. 

Mi történik veled ezen a túrán? Pénteken egyből egy rejtett csodát, a föld alatti Grand Canyont nézel meg velünk, a lélegzetelállító Skocjan barlangot.

A közelben töltött éjszaka után szombaton átugrunk Olaszországba, Trieszt sétányi, kikötője, világitótornya az útvonal, és persze a Miramare kastély a tengerparton. Vasárnap ráteszel egy lapáttal: Postojna világhírű cseppkőbarlangjába 2 km hosszan beviteted magad velünk együtt egy – kisvasúttal! A titokzatos barlangi vak gőte otthonába. A hegység belsejében részt veszel egy lenyűgöző szakvezetéses sétán, majd kijössz, ugyancsak a kisvasúttal.

Végül megnézed a Guiness Rekordok könyvében is szereplő sziklába vájt lovagvárat, amit a középkorban csak egyszer tudtak elfoglalni, mert egy áruló megmutatta az egyetlen bejáratot a szikla belseje felől… Jackie Chen részben itt forgatta az Istenek Fegyverzete c. filmjét.

 

Az előző top-túra program: Kassai- völgy lovasíjász túra, november 2. szombat.

A következő top-túra program: Barlangtúra a 10 barlang túrosorozat első állomásaként, november 16. szombat.

A túra belső utazást is inspirál: A páratlan természeti képződmények, ember alkotta látnivalók lelket megérintő emlékeit hazahozzuk, hogy segítsen nekünk később is. 

Gyere velünk! Magadért.

A túra nehézsége: 2/5  nehézségi fok. Átlagos erőnléttel gond nélkül teljesíthető. 8 éves kortól. 

Díjak: A túravezetés díja: 31.900 Ft/fő. Törzsutas ár: 28.900 Ft. A Postojna barlangba és a Predjama várba együttes belépő: 38,2 €, diákoknak sávos kedvezmény. Skocijan barlang belépő: novemberben 16 € (Diák és nyugd. 12 €, gyermek: 7,5 €).

Szállás:  Családi panzióban, kb 24-25 €.

A programot az ottani helyszíni túravezetést megrendelő kezdeményezte. Mivel nekem is el kell jutnom a helyszínre Szolnokról a megbízást teljesíteni, hozzám be lehet ülni. Ehhez csak egyeztetés szükséges, semmi más. Én a 9 személyes kisbuszommal megyek.  

A közös helyszínre jutás útvonala, amely mentén csatlakozhattok: Szolnok – 4-es főút – (Abony – Cegléd – Monor) – Bp Keleti-pu – Erzsébet híd – BAH – M7-es autópálya – Letenye – Maribor – Ljubljana.

Pesten belül: Reptéri út – Üllői u – Hungária krt – Keleti – Rákóczi u. – Erzsébet híd – BAH – M7-es autópálya.

 

A közös utazás:

Péntek:

4.20 közös indulás Szolnokról

6.00 Közös indulás a Keleti pu Thököly út felőli parkolójából. 

13.00 Skocian barlang

18.00 Szállás elfoglalása

 

Szombat:

Trieszt napja

 

Vasárnap:

10.00 Postojna barlang

12.30 Predjama vára

15.00 Indulás haza

21.00 Érkezés a Keletibe

22.45 érkezés Szolnokra

 

Tuti tipp: Ez bizony már november. Bár kellemes túraidőre számítunk, rétegesen öltözködjetek! A barlangokba spéci felszerelés nem kell, és ott télen-nyáron egyaránt +12 fok van..

Jelentkezés, kérdések erről a túráról, túravezetés rendelés más időpontra:

 – telefonon: 70/610-1192

– e-mailben: trsnszk@gmail.com

– facebookon: a top-tura.hu csoportban a túra eseménye alatt

– privát messenger üzenetben

A jelentkezésedet a fenti elérhetőségeken kezdeményezed, és a túradíj kifizetésével aktiválod. 

Az utalt pénz számlára érkezéséről visszajelzést küldünk. Ekkor csatlakoztál a túra csapatához. A túra a befizetések sorrendjében telik meg. 

Akadályoztatásod esetén a már befizetett összeg egy levonás kivételével beszámít egy általad tetszőlegesen kiválasztott későbbi túravezetés díjába. A levonás összege 3.000 Ft/túranap. Kevesebb mint 24 órával az indulás előtt túravendég által lemondott túravezetés díja nem számít bele más túrába, és nem jár vissza.  

A résztvevőkből a facebookon egy új cset csoportot alakítunk. Ott osztjuk meg az indulással, egyebekkel kapcsolatos részleteket. Ha nem vagy facebook felhasználó, akkor ezeket a részleteket más módon juttatjuk el hozzád (az esemény ugyanis nem csak a face-n látható).

Túrabakancslistás helyszín.

(A túra más időpontokban is rendelhető)

Még több túránk itt: https://top-tura.hu/

Személyes értesítésekért a következő túrákról, küldj egy e-mailt az alábbi címre: trsnszk@gmail.com

#tura #postojna #kirandulas #tarnai #topturahu #skocjan #szlovenia #tour #turavezeto

Részletek

Kezdés:
2019-11-08
Vége:
2019-11-10
Összeg:
31900HUF

A jelentkezés lezárult!