Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Túrajáték©: A miskolctapolcai barlangfürdő száraz lábbal, a felújított diósgyőri várból

2020-01-25

4900HUF

A Top-túra bemutatja: 

Túrajáték©: A miskolctapolcai fürdő száraz lábbal, a felújított diósgyőri várból

Csoportos túrajáték© a pisztráng nyomában, a bükk lejtői körül. Kiscsoportos, 1 napos, személyes hangulatú, őko szemléletű túravezetés. Spontán túratársakból álló csoportnak, de más időpontokban rendelhető meglévő közösségek számára is. 

Ha a túrahelyszínre

  • saját személyautóddal jössz, akkor megbeszéljük, hogy hol találkozunk. Más túratársakat is szállíthatsz, vagy szállítás nélkül, erről bővebben itt olvashatsz: https://top-tura.hu/sajatautoval/  Lehetsz az a túratárs is, akit személyautóval szállítanak.

  • a közös kisbusszal, akkor az együtt indulást és a díjat határozzuk meg,

  • vonattal, akkor kimegyünk érted az állomásra. 

Jelentkezéskor jelezd, hogy hogyan csatlakozol hozzánk!

A túrajátékban az előre befizetett díjból 2.000 Ft-ot nyerhetsz vissza könnyedén. Akkor is, ha nem te fejted meg, vagy akár részt sem veszel a programnak a játék részében. A túrahelyszínen találkozással a túravezetési díj 4.900 Ft/fő. Törzsutas ár: 3.900 Ft/fő. 

Fizetendő még a közös utazás a kisbusszal, erről az érintettekkel egyeztetünk, létszám szerint.   

Belépők: Barlangfürdő: 700 Ft/fő (tavaly)

Vár: 1.500 Ft (diák/nyugd. 1.200 Ft.

Egyéb fix költség nincs, hacsak nem vagy hűtőmágnes-függő. :-).

A nem törzsutas túratársaktól is szívesen vesszük, ha megjelölik az eseményben, hogy „ott leszek”, és meg is osztják az eseményt. A törzsutasoktól (5 top-túra után, a hatodiktól) pedig ezt egyenesen… 🙂

Szállás: –

Mi történik veled ezen a túrán? 

Egy vezetett túrajátékon© veszel részt. A környék egyik jellemző állata, a pisztráng jegyében. Az ő életét ismerheted meg. Úgy, hogy ő közben csendesen figyeli a tél múlását a jéghideg friss vízben, több száz társával együtt, és mit sem tud erről. 

A helyszínen egyszerű kérdésekre kell megfejtést találnia a csoportnak. Az összesített helyes válaszok kódjával kinyílik a lakat, feltárul a doboz, és elérhető lesz a csoport tagjanak a kupon: 2.000 Ft kedvezmény egy tetszőleges jövőbeli túrára, korlátlan ideig beválthatóan, és még egy kis apró meglepi. 

A játék részletei? Később… 🙂

Csoportjáték.

Közben megtekinted a diósgyőri várat, és száraz lábbal járod be a leeresztett medencéket a barlangfürdőben. A Hámori-tónál, a Palota Szálló mellett, beülünk egy hangulatos étterembe is. 

Ami a túravezetést még egyedivé teheti, az a vezetett séta a leeresztett barlangfürdőben. Ahogy az év nagy részében nem láthatod a fürdőt.  

A túravezetésen választ kaphatsz arra, hogy 

  • Miéret hívták a várat a “királynék jegyruhájának”? 

  • Hány fokos a termálfürdő forrásának vize? 

  • Hol ült József Attila a “csillámló sziklafalon” az Óda megírásakor? 

Az előző top-túra program: Jászság, Sasközpont, január 18. szombat.

A következő top-túra program: Lovasíjász farm, február 1. szombat.

A túra nehézsége: A táv: kb 8 km. Szint: 230 m fel, és ugyanannyi le. 6 éves kortól. 

Nehézségi fok:

1 2     3     4 5 6 7 8 9 10

Jelentkezés:

Itt felül, a zöld “Jelentkezem a túravezetésre” gomb vár téged. 

Ahhoz, hogy mi is várjunk magunk közé a túravezetésen, a jelentkezéssel egy időben a következő számlaszámra küldd a túravezetés díját: 10700309-70055629-51100005 Tárnai Csaba.

Figyelem! A következő csoportnak te is hagyhatsz apró meglepetést a dobozban, akár egy geoládában! Ha hozol magadal egy kis plüss állatot, szelet csokit, kis figyelmességet, akkor azt elhelyezzük a Top-túra mozgó dobozában. A következő csoport meleg szívvel gondol majd rád, és persze te is magadhoz veszel valamit a dobozból! Ha kinyílt…

Az utalt pénz számlára érkezéséről visszajelzést küldünk. Ekkor csatlakoztál a túra csapatához. A túra a jelentkezések és befizetések sorrendjében telik meg. 

Akadályoztatásod esetén a már befizetett összeg egy levonás kivételével beszámít egy általad tetszőlegesen kiválasztott későbbi túravezetés díjába. A levonás összege 3.000 Ft/túranap. Kevesebb mint 24 órával az indulás előtt túravendég által lemondott túravezetés díja nem számít bele más túrába, és nem jár vissza.  

Ha kérdésedre válaszolhatok, vagy más időpontra rendelnél túrát:

– Facebookon, privát messenger üzenetben (Tárnai Csaba túravezető)

– e-mailben: topturahu@gmail.com, tarnai.csaba@top-tura.hu

– telefonon: 70/610-1192

– facebookon: a túra eseménye alatt, kommentben

Ez a program egy megrendelt, nyitott túravezetés. Mivel nekem is el kell jutnom a helyszínre Szolnokról a megbízást teljesíteni, hozzám be lehet ülni. Ehhez csak egyeztetés szükséges, semmi más. Én a 9 személyes kisbuszommal megyek. 

A közös helyszínre jutás útvonala, amely mentén csatlakozhattok: Szolnok – 4-es főút (Abony – Cegléd – Monor) – Bp Keleti-pu – M3-es autópálya.

Pesten belül: Reptéri út – Üllői u – Hungária krt – Keleti – Hungária krt – M3 kivezető szakasz.

Tuti tipp: Ez bizony tél, réteges öltözködés, de a tavasbarlangban kellemes az idő, és a várban is vannak fűtött helységek. 

Várható program (a végleges majd a cset csoportban!):

5.30   indulás Szolnokról

7.15   indulás a Keletitől 

10.00 Érkezés Miskolcra

17.00 indulás haza

19.45 érkezés a Keletihez

21.30 érkezés Szolnokra

A résztvevőkből a facebookon egy új cset csoportot alakítunk. Ott osztjuk meg az indulással, egyebekkel kapcsolatos részleteket. Ha nem vagy facebook felhasználó, akkor ezeket a részleteket más módon juttatjuk el hozzád (az esemény ugyanis nem csak a face-n látható).

Túrabakancslistás helyszín.

(A túra más időpontokban is rendelhető)

Még több túránk itt: https://top-tura.hu/

Fotó: jegy.hu

#tura #miskolc #kirandulas #tarnai #topturahu #pisztrang #barlang #tour #diosgyor #turavezeto #hike #hikesnearme

Részletek

Dátum:
2020-01-25
Összeg:
4900HUF

A jelentkezés lezárult!