Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Túrajáték©: Abaligeti barlang és az Orfűi-tó

2020-01-12

12900HUF

A Top-túra bemutatja: 

Túrajáték©: Abaligeti barlang és az Orfűi-tó

Túrajáték© a nagy patkósorrú denevér nyomában, az abaligeti barlang, és a Mecsek lejtői körül. Kiscsoportos, 1 napos, személyes hangulatú, őko szemléletű túravezetés. Spontán túratársakból álló csoportnak, de más időpontokban rendelhető meglévő közösségek számára is. 

Ha a túrahelyszínre

  • saját személyautóddal jössz, akkor megbeszéljük, hogy hol találkozunk. Más túratársakat is szállíthatsz, vagy szállítás nélkül, erről bővebben itt olvashatsz: https://top-tura.hu/sajatautoval/  Lehetsz az a túratárs is, akit személyautóval szállítanak.

  • a közös kisbusszal, akkor az együtt indulást határozzuk meg,

  • vonattal, akkor kimegyünk érted az állomásra. 

Jelentkezéskor jelezd, hogy hogyan csatlakozol hozzánk!

Díjak: Túravezetés díja közös utazással 12.900 Ft/fő. Törzsutas ár: 11.900 Ft/fő.  Helyszíni találkozással 4.900 Ft/fő. A játékkal visszanyerhető: 2.000 Ft/fő.

Belépők: Kombinált Abaligeti Barangoló-jegy (Barlang, Denevérmúzeum, Helytörténeti Kiállítás és Címertár)

felnőtt: 1,700 Ft,

diák, nyugdíjas: 1,400 Ft/fő

Egyéb fix költség nincs, hacsak nem vagy hűtőmágnes-függő. :-).

A nem törzsutas túratársaktól is szívesen vesszük, ha megjelölik az eseményben, hogy „ott leszek”, és meg is osztják az eseményt. A törzsutasoktól (5 top-túra után, a hatodiktól) pedig ezt egyenesen… 🙂

Szállás: –

Mi történik veled ezen a túrán? 

Egy vezetett túrajátékon© veszel részt. A környék egyik jellemző állata, a nagy patkósorrú denevér jegyében. Az ő életét ismerheted meg. Úgy, hogy ő közben téli nyugalomban pihen fejjel lefelé, több száz társával együtt, és mit sem tud erről. 

A helyszínen egyszerű kérdésekre kell megfejtést találnia a csoportnak. Az összesített helyes válaszok kódjával kinyílik a lakat, feltárul a doboz, és elérhető lesz a csoport tagjanak a kupon: 2.000 Ft kedvezmény egy tetszőleges jövőbeli túrára, korlátlan ideig beválthatóan, és még egy kis apró meglepi. 

A játék részletei? Később… 🙂

Csoportjáték.

Közben bejárjuk az abaligeti barlangot, és körtúrát teszünk a környéken. Érintjük az Országos Kék Túra vonalát, és az Orfűi-tavat is. A tónál keresünk egy hangulatos éttermet. 

Ami a túravezetést még egyedivé teheti, az a gyalogos körtúránk egyik állomása, az Orfűi-tó. A médiából ismert fesztiválhelyszín tavat téli, csendes szépségében tekintjük meg. 

A túravezetésen választ kaphatsz arra, hogy 

  • Mit rejt Magyarország egyetlen Denevérmúzeuma? 

  • Milyen legenda kötődik a barlanghoz a török korból?

  • Mi a “denevér nászbarlang”? 

Az előző top-túra program: Jászság, Sasközpont, január 11 szombat.

A következő top-túra program: Bécsi állatkert, január 18 szombat.

A túra nehézsége: A táv: kb 12 km. Szint: 280 m fel, és ugyanannyi le. 6 éves kortól. 

Nehézségi fok:

1 2 3 4   5   6 7 8 9 10

Jelentkezés:

A fenti zöld “Jelentkezem a túravezetésre” gombal. 

Ahhoz, hogy mi is várjunk magunk közé a túravezetésen, a jelentkezéssel egy időben a következő számlaszámra küldd a túravezetés díját: 10700309-70055629-51100005 Tárnai Csaba.

Az utalt pénz számlára érkezéséről visszajelzést küldünk. Ekkor csatlakoztál a túra csapatához. A túra a jelentkezések és befizetések sorrendjében telik meg. 

Akadályoztatásod esetén a már befizetett összeg egy levonás kivételével beszámít egy általad tetszőlegesen kiválasztott későbbi túravezetés díjába. A levonás összege 3.000 Ft/túranap. Kevesebb mint 24 órával az indulás előtt túravendég által lemondott túravezetés díja nem számít bele más túrába, és nem jár vissza.  

Ha kérdésedre válaszolhatok, vagy más időpontra rendelnél túrát:

– Facebookon, privát messenger üzenetben (Tárnai Csaba túravezető)

– e-mailben: topturahu@gmail.com, tarnai.csaba@top-tura.hu

– telefonon: 70/610-1192

– facebookon: a túra eseménye alatt, kommentben

Ez a program egy megrendelt, nyitott túravezetés. Mivel nekem is el kell jutnom a helyszínre Szolnokról a megbízást teljesíteni, hozzám be lehet ülni. Ehhez csak egyeztetés szükséges, semmi más. Én a 9 személyes kisbuszommal megyek.  

A közös helyszínre jutás útvonala, amely mentén csatlakozhattok: Szolnok – 4-es főút (Abony – Cegléd – Monor) – Bp Keleti-pu – M7-es autópálya, 61-ös út.

Pesten belül: Reptéri út – Üllői u – Hungária krt – Keleti – Rákóczi u. – Hegyalja u – BAH – Budaörsi u – M1-M7 kivezető szakasz.

Tuti tipp: Ez bizony tél, réteges öltözködés, de a barlangban télen-nyáron +12 fok van! 

Várható program:

7.00   indulás Szolnokról

8.45   indulás a Keletitől 

10.30 Érkezés a barlanghoz

16.30 indulás haza

17.45 érkezés a Keletihez

19.30 érkezés Szolnokra

A résztvevőkből a facebookon egy új cset csoportot alakítunk. Ott osztjuk meg az indulással, egyebekkel kapcsolatos részleteket. Ha nem vagy facebook felhasználó, akkor ezeket a részleteket más módon juttatjuk el hozzád (az esemény ugyanis nem csak a face-n látható).

Túrabakancslistás helyszín.

(A túra más időpontokban is rendelhető)

Még több túránk itt: https://top-tura.hu/

Fotó: pinterest

#tura #abaliget #kirandulas #tarnai #topturahu #denever #barlang #tour #turavezeto #hike #hikesnearme #orfu 

Részletek

Dátum:
2020-01-12
Összeg:
12900HUF

A jelentkezés lezárult!