Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Túravezetés 2. rész, 4 napon Bovec (Szlovénia) mesevilágában

2020-09-09 - 2020-09-12

Túravezetés 2. rész, 4 napon Bovec (Szlovénia) mesevilágában, 

Mi történik veled ezen a túrán? Részt veszel egy kiscsoportos, 4 napos, személyes hangulatú, őko szemléletű túravezetés-sorozaton. 

Ez egy aktív vakáció! Benne fakultatívan: Rafting az Isonzó folyón, kanyoning, magashegység, szelíd gyalogtúrák, kabinos felvonó 2200 m-re fel, vízesések, és csendes szemlélődések képeslapra illő tájakon. 

Ezek egyenként választhatóak, eltérő jellegűek és nehézségűek. Később is dönthetsz, hogy melyeken veszel részt. A két szélsőséget is választhatod: 4 napon át csodálod pihenve a környéket, vagy a másik végletet, hogy mindent végig csinálsz. Illetve, a kettő között is tetszés szerinti változatban. 

Egyes programok külön fizetősek, a díjukat nem tartalmazza a 4 napos túravezetés díja. Ezt külön jelöljük. Íme a menü: 

– Rafting az Isonzó folyón (gyakorlat nem szükséges), vadvízi evezés , 44€. Az ott töltött idő alatt kétszer is lehetséges. Minden felszereléssel ellátnak.

– Kanyoning: Egy hegyi patak meredek, sziklás medrében történő leereszkedés, 46€. Itt is minden felszereléssel ellátnak. 

– Gyalogtúrák: a Boka és Virje vízesésekhez, a Lepena türkiz színű völgyébe, egy I. világháborús emlékhelyhez. Ezek költségét már tartalmazza a túravezetési díj.

– Kabinos felvonóval túra magashegységi környezetbe, 2.000 m fölé. Itt a felvonónak van némi díja.

– Esténként közös vendéglátó terasz Bovec város hangulatos főterén. Reggelente közös kávézás ugyanitt. 

– A programok között kellemes pihenések a félmediterrán kisvárosban.

– És még nem is említettem a híres grillvacsora helyet esténként, a Fekete Bárányt… (helyi nyelven Crna Ovca) 🙂

Részese leszel egy sétálós, érdekességekre rácsodálkozós, sokat fotózós természetnéző ökotúrának a Top-túra közösségével.

Vírusinfók: Szlovénia kormánya már hivatalos közleményben jelentette be, hogy országukban a járvány véget ért. A határok szabadon átjárhatóak. A program során minden, vírusintézkedések kapcsán hozott érvényben lévő szabályt betartunk. 

A túrára tünetmentes túratársakat várunk. 

Díjak, és találkozó: A túravezetések csillagtúra központja Bovec, közel a szlovén-olasz határhoz (segítek odatalálni, ha nem a kisbuszban jössz). Gyere saját autóddal, vagy mások autójával közösen, vagy vonattal, vagy mivel én is oda tartok túrát vezetni, a kisbuszomban. 

 Ha

  • saját autóddal jössz, akkor találkozunk a helyszínen. Más túratársakat is szállíthatsz, vagy szállítás nélkül, erről bővebben itt olvashatsz: https://top-tura.hu/sajatautoval/  Lehetsz az a túratárs is, akit személyautóval szállítanak. A túravezetés díja így 3.900 Ft/fő/nap. 
  • vonattal, akkor kimegyek eléd a közeli állomásra. A túravezetés így is 3.900 Ft/fő/nap.
  • a közös kisbusszal, akkor meghatározzuk a beszállási pontokat és időket. A túravezetési díj ekkor a napi 3.900 Ft-on felül további 26.300 Ft/fő a 4 napra. (Törzsutas 24.300 Ft, ezüst törzs 22.300 Ft.). Egy kis segítség a számításhoz: Ha velünk jössz a kisbuszban, akkor ez 41.900 Ft. Törzsutas 39.900, ezüst törzs 37.900)

Rafting díja: 44€ (tavaly). Ez a helyszínen fizetendő, a rafting vállalkozásnak, tehát nem nekem.

Aki kanyoningot is kér (szenzációs!), az további 46€. Ez is fakultatív. 

Szállás: 26€/fő/éj. Ebben már a helyi szállás adója is benne van. Ez szintén kint a helyszínen fizetendő, a szállást is szervező túratársnak, aki a túravezetéseket megrendelte.

Jelentkezéskor jelezd, hogy hogyan csatlakozol hozzánk. Egyúttal egyeztetünk a túradíj fizetésről is. Csak azzal teljes a jelentkezésed, ez neked is fontos, a helyek száma miatt a túrán. 

Szép kártya:

A túracsapat a beérkezett túradíj utalások sorrendjében telik meg. Részvételed tehát attól függ, hogy a többiekhez képest mikor fizettél. A túravezetés egyik legfontosabb célja felhőtlen, örömteli kikapcsolódás biztosítása Neked, a túratársnak. Ezt szolgálják a foglalási, fizetési szabályaink is.

A nem törzsutas túratársaktól is szívesen vesszük, ha megjelölik az eseményben, hogy „ott leszek”, és meg is osztják az eseményt. A törzsutasoktól (5 top-túra után, a hatodiktól) pedig ezt egyenesen… 🙂

Ami a túravezetést még egyedivé teheti, az az érzésed, amikor a bakancslistádról nem egy sort húzol ki 4 nap alatt, hanem majdnem egy oldalt…

A túravezetésen választ kaphatsz arra, hogy 

  • Hányadik legmagasabb hegy Szlovéniában a Mangart?  
  • Az Isonzó folyóhoz bőségesen tartozik magyar vonatkozású történelem. Melyek ezek?
  • Mitől türkiz színűek a környező tavak és folyók? 

 

Egy előző top-túra program: Őrség, augusztus 4-9.

Egy következő top-túra program: Lombkorona tanösvény és Zöld-tó, Felvidék, szeptember 5-6.

A túra nehézsége: A táv: tetszés szerint Szint: választásod szerint 

Nehézségi fok:

             1 2 3️⃣ 4 5 6 7 8 9 10      –      1 2 3 4 5 6 7️⃣ 8 9 10

Ez a program egy megrendelt, nyitott túravezetés. Mivel nekem is el kell jutnom a helyszínre Szolnokról a megbízást teljesíteni, hozzám be lehet ülni. Ehhez egyeztetés szükséges közöttünk. Én a 9 személyes kisbuszommal megyek.  

 

A közös helyszínre jutás útvonala, amely mentén csatlakozhatsz: Szolnok – 4-es főút – (Abony – Cegléd – Monor) – Bp – M7-es autópálya.

Pesten belül: Reptéri út – Üllői u – Hungária krt – Keleti – Erzsébet-híd – M7.

A várható menetrend:

(a végleges a cset csoportban lesz)

Első nap: 

6.00 közös indulás Szolnokról 

7.45 közös indulás Budapestről, az Etele térről, a Kelenföldi pu buszforduló és taxik oldalától

utolsó nap:

18.00 érkezés Budapestre, az Etele térre, a Kelenföldi pu buszforduló és taxik oldalához

19.45 érkezés Szolnokra

Tuti tipp: Gyönyörű tájak, remek fotós témák, hozzátok a fényképező kütyüket! Spéci felszerelés nem kell.

A résztvevőkből a facebookon egy új cset csoportot alakítunk. Ott osztjuk meg az indulással, egyebekkel kapcsolatos részleteket. Ha nem vagy facebook felhasználó, akkor ezeket a részleteket más módon juttatjuk el hozzád (az esemény ugyanis nem csak a face-n látható).

Így jelentkezhetsz:

Itt fent a zöld “Jelentkezem” gomb vár téged. 

Ahhoz, hogy mi is várjunk magunk közé a túravezetésen, a jelentkezéssel egy időben a következő számlaszámra küldd a túravezetés díját: 10700309-70055629-51100005 Tárnai Csaba.

Nem számít jelentkezésnek, ha “Ott leszek” gombot nyomsz az eseményben. Kommunikáció szükséges közöttünk. 

Az utalt pénz számlára érkezéséről visszajelzést küldünk. Ekkor csatlakoztál a túra csapatához. A túra a jelentkezések és befizetések sorrendjében telik meg. 

Akadályoztatásod esetén a már befizetett összeg egy levonás kivételével beszámít egy általad tetszőlegesen kiválasztott későbbi túravezetés díjába. A levonás összege 3.000 Ft/túranap. Kevesebb mint 24 órával az indulás előtt túravendég által lemondott túravezetés díja nem számít bele más túrába, és nem jár vissza.  

Ha kérdésedre válaszolhatok, vagy más időpontra rendelnél túrát:

– Facebookon, privát messenger üzenetben (Tárnai Csaba túravezető)

– e-mailben: topturahu@gmail.com, tarnai.csaba@top-tura.hu

– telefonon: 70/610-1192

– facebookon: a túra eseménye alatt, kommentben

Előzetes válasz egy kérdésre: Nem tudom, hogy milyen idő lesz aznap. 🙂

A Top-túra közösségnek minden héten tartok túravezetést. A közösséghez legegyszerűbben úgy csatlakozhatsz, ha tagjává válsz a top-tura.hu nevű facebook csoportunknak. Ő az: https://www.facebook.com/groups/topturahu/

Ezt a túravezetést, és másokat is további érdekességekkel, a honlapunkon is megtalálod: https://top-tura.hu/

Túrabakancslistás helyszínek sora.

(A túra más időpontokban is rendelhető)

Még több túránk itt: https://top-tura.hu/

Fotó: saját 

#tura #bovec #kirandulas #tarnai #topturahu #szlovenia #rafting #tour #turavezeto #hike #hikesnearme

Részletek

Kezdés:
2020-09-09
Vége:
2020-09-12

A jelentkezés lezárult!