Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Túravezetés az Őrség szépségei között 6 napon át

2020-08-04 - 2020-08-09

Túravezetés az Őrség szépségei között 6 napon át

Mi történik veled ezen a túrán? Részt veszel egy kiscsoportos, 4 napos, személyes hangulatú, őko szemléletű túravezetés-sorozaton. 

Visszalassulsz. 

Háttérsugárzástól alig terhelt környezetben töltesz 6 napot. Minőségi ökotúra programokon veszel részt. Legszívesebben otthon hagyatnám veled a mobilodat is. Jóó, én is hozni fogom. 

Kicserélődik a tüdődben a levegő. És a lelkedben valami más. 

A válogatott öko programokat később posítjuk. Biogazdálkodás, és gyalogtúrák a középpontban. Azt is leteszed, amiről azt sem tudtad, hogy cipeled. Egy sürgető szó nem hangzik el a helyszínen. Most ne pörögj fel! A napi túrák mindegyikén egy másik világba kerülsz. És ki sem lépsz az országból. (Dee, mert egyik nap átlépünk Szlovéniába is)

Lesznek kézműves udvarok, tavak amelyekben megfürödhetünk, gyöngyszem falvak, bölény rezervátum, skanzen, sajtok, olajütés, kézműves csokik, lovak, fűszerillatú esték, veleméri templom, Balaton part, és baromfiudvar. 

Részese leszel egy sétálós, érdekességekre rácsodálkozós, sokat fotózós természetnéző ökotúrának a Top-túra közösségével.

Vírusinfók: A program során minden, vírusintézkedések kapcsán hozott érvényben lévő szabályt betartunk. 

A túrára tünetmentes túratársakat várunk. 

Díjak, és találkozó: A túravezetések csillagtúra központja Szalafő,Őriszentpéter mellett. Gyere saját autóddal, vagy mások autójával közösen, vagy vonattal, vagy mivel én is oda tartok túrát vezetni, a kisbuszomban. 

 Ha

  • saját autóddal jössz, akkor találkozunk a helyszínen. Más túratársakat is szállíthatsz, vagy szállítás nélkül, erről bővebben itt olvashatsz: https://top-tura.hu/sajatautoval/  Lehetsz az a túratárs is, akit személyautóval szállítanak. A túravezetés díja így 2.900 Ft/fő/nap. 

  • vonattal, akkor kimegyek eléd a közeli állomásra. A túravezetés így is 2.900 Ft/fő/nap.

  • a közös kisbusszal, akkor meghatározzuk a beszállási pontokat és időket. A túravezetési díj ekkor a napi 2.900 Ft-on felül további 24.500 Ft/fő a 6 napra. (Törzsutas 22.500 Ft, ezüst törzs 20.500 Ft.). Egy kis segítség a számításhoz: Ha velünk jössz a kisbuszban, akkor ez 41.900 Ft. Törzsutas 39.900, ezüst törzs 37.900)

Szállás: kb. 6.000 Ft/fő/éj. Pontosítás később. Ebben már a helyi szállás adója is benne van. Ez szintén a helyszínen fizetendő, a szállást is szervező túratársnak, aki a túravezetéseket megrendelte.

Jelentkezéskor jelezd, hogy hogyan csatlakozol hozzánk. Egyúttal egyeztetünk a túradíj fizetésről is. Csak azzal teljes a jelentkezésed, ez neked is fontos, a helyek száma miatt a túrán. 

Szép kártya: A szállás, és a környékbeli éttermek is elfogadják!

A túracsapat a beérkezett túradíj utalások sorrendjében telik meg. Részvételed tehát attól függ, hogy a többiekhez képest mikor fizettél. A túravezetés egyik legfontosabb célja felhőtlen, örömteli kikapcsolódás biztosítása Neked, a túratársnak. Ezt szolgálják a foglalási, fizetési szabályaink is.

A nem törzsutas túratársaktól is szívesen vesszük, ha megjelölik az eseményben, hogy „ott leszek”, és meg is osztják az eseményt. A törzsutasoktól (5 top-túra után, a hatodiktól) pedig ezt egyenesen… 🙂

Ami a túravezetést még egyedivé teheti, az az érzésed, amikor a bakancslistádról nem egy sort húzol ki 6 nap alatt, hanem majdnem egy egész oldalt…

Egy előző top-túra program: Erdély, 6 nap a jobbik éneddel, július 21-26.

Egy következő top-túra program: Szlovénia, 4 nap, augusztus 19-22.

A túra nehézsége: A táv: naponként változó, könnyű-közepes gyalogtúrák. Szint: választásod szerint 

Nehézségi fok:

1 2 3 4️⃣ 5 6 7 8 9 10

Ez a program egy megrendelt, nyitott túravezetés. Mivel nekem is el kell jutnom a helyszínre Szolnokról a megbízást teljesíteni, hozzám be lehet ülni. Ehhez egyeztetés szükséges közöttünk. Én a 9 személyes kisbuszommal megyek.  

A közös helyszínre jutás útvonala, amely mentén csatlakozhatsz: Szolnok – 4-es főút – (Abony – Cegléd – Monor) – Bp – M7-es autópálya.

Pesten belül: Reptéri út – Üllői u – Hungária krt – Keleti – Erzsébet-híd – M7.

A várható menetrend:

(a végleges a cset csoportban lesz)

Első nap: 

7.00 közös indulás Szolnokról 

8.45 közös indulás Budapestről, az Etele térről, a Kelenföldi pu buszforduló és taxik oldalától

utolsó nap:

17.00 érkezés Budapestre, az Etele térre, a Kelenföldi pu buszforduló és taxik oldalához

18.45 érkezés Szolnokra

Tuti tipp: Gyönyörű tájak, remek fotós témák, hozzátok a fényképező kütyüket! Spéci felszerelés nem kell.

A résztvevőkből a facebookon egy új cset csoportot alakítunk. Ott osztjuk meg az indulással, egyebekkel kapcsolatos részleteket. Ha nem vagy facebook felhasználó, akkor ezeket a részleteket más módon juttatjuk el hozzád (az esemény ugyanis nem csak a face-n látható).

Így jelentkezhetsz:

Itt fent a zöld “Jelentkezem” gomb vár téged. 

Ahhoz, hogy mi is várjunk magunk közé a túravezetésen, a jelentkezéssel egy időben a következő számlaszámra küldd a túravezetés díját: 10700309-70055629-51100005 Tárnai Csaba.

Nem számít jelentkezésnek, ha “Ott leszek” gombot nyomsz az eseményben. Kommunikáció szükséges közöttünk. 

Az utalt pénz számlára érkezéséről visszajelzést küldünk. Ekkor csatlakoztál a túra csapatához. A túra a jelentkezések és befizetések sorrendjében telik meg. 

Akadályoztatásod esetén a már befizetett összeg egy levonás kivételével beszámít egy általad tetszőlegesen kiválasztott későbbi túravezetés díjába. A levonás összege 3.000 Ft/túranap. Kevesebb mint 24 órával az indulás előtt túravendég által lemondott túravezetés díja nem számít bele más túrába, és nem jár vissza.  

Ha kérdésedre válaszolhatok, vagy más időpontra rendelnél túrát:

– Facebookon, privát messenger üzenetben (Tárnai Csaba túravezető)

– e-mailben: topturahu@gmail.com, tarnai.csaba@top-tura.hu

– telefonon: 70/610-1192

– facebookon: a túra eseménye alatt, kommentben

Előzetes válasz egy kérdésre: Nem tudom, hogy milyen idő lesz aznap. 🙂

A Top-túra közösségnek minden héten tartok túravezetést. A közösséghez legegyszerűbben úgy csatlakozhatsz, ha tagjává válsz a top-tura.hu nevű facebook csoportunknak. Ő az: https://www.facebook.com/groups/topturahu/

Ezt a túravezetést, és másokat is további érdekességekkel, a honlapunkon is megtalálod: https://top-tura.hu/

Túrabakancslistás helyszínek sora.

(A túra más időpontokban is rendelhető)

Még több túránk itt: https://top-tura.hu/

Fotó: saját 

#tura #orseg #kirandulas #tarnai #topturahu #szalafo #csillagtura #tour #turavezeto #guide #hike #hikesnearme

Részletek

Kezdés:
2020-08-04
Vége:
2020-08-09

A jelentkezés lezárult!