Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Vintgar, a szlovén Grand Kanyon, és környéke

2019-09-03 - 2019-09-05

A Top-túra bemutatja: Szlovénia Grand Kanyonja, a Vintgar szurdok, és környéke, 3 napos gyalogos túravezetés. 

Kiscsoportos vezetett gyalogtúra a Bledi-tó, a Vintgar szurdok, a Bohinji-tó, a Savica vízesés, és a Vogel-hegy környékén. A közös kisbusz utazás ingyenes, a túravezetési díj: 29.900 Ft/fő. Törzsutas ár: 27.500 Ft/fő. Helyszíni csatlakozásal 3.900 Ft/nap. 

Mi történik veled ezen a túrán? Első nap megállunk az úton Maribor mellett, és a Pohorje hegységben teszünk egy rövid, könnyű gyalogtúrát. Onnan tovább indulunk, és a délután második felében a túra névadójához, a Vintgar szurdokhoz mész, és oda-vissza megcsodálod velünk. 

Második napot a Vogel hegy, és a tövében lévő festői Bohinji-tó környékének szenteljük. A Savica vízesés után, amelyet a Száva folyó egyik forrásának is tekintenek, kabinos felvonóval (“lanovka”) felmegyünk a Vogelre (1560 m), és fent a szerteágazó túraösvényeken csatangolhatsz. Még libegőzhetsz is. Lesz ott panoráma a Júliai-Alpokra! Miután lejöttünk, A képeslapba illő Bohinj-tó partjai mentén gyalogolunk. 

A harmadik nap a Bledi-tóé. Sütkérezhetsz a hotelek tóra nyíló teraszán egy bledi krémes mellett (4,70 €), esetleg felugorhatsz a Bledi-várhoz. Délelőtti fényekben láthatod és fotózhatod a tavat. A menősebbek körbe is sétálhatják (6 km). Onnan indulunk haza, a kora délutáni órákban.

A túra belső utazást is inspirál: Ritka, hogy ennyi gyönyörű természeti képződmény fér egy túrába. Amik után talán másképpen térünk haza, mint ahogy eljöttünk. Nem csak a mozgás, és a friss levegő hatására gondolok…  

Gyere velünk! Magadért.

 

Az előző top-túra program: Medve-szurdok, Ausztria, aug. 29 csütörtök.

A következő top-túra program: Tervezés alatt

 

A túra nehézsége: 2/5-3/5.

 

Szállás: Családi panzióban, a Bohinj-tóhoz közel.

 

Díjak: Szállás kb 24€/nap, Bledi-vár: 5,50 €, Vintgar szurdok: 10 €, platna csónak a szigetre 12€, szigeti kápolna 6€, Savica vízesés 3€,  Vogel lanovka 24€. A parkolási díjak az én költségem. Nem kell fizetnünk minden díjat, hiszen ezek fakultatív programok. A 2 napos túravezetés 29.900 Ft. Törzsutas ár: 27.500 Ft.

 

A tervezett program (végleges később):

 

Kedd:

4.30 Indulás Szolnokról, a Pelikán parkolóból: 

6.15 Indulás a Keletiből, a Thököly u felőli parkolóból

11.00 Pohorje

16.00 Vintgar szurdok

18.30 szállásra indulás, a Bohinji-tóhoz közel

 

 Szerda:

7.00 ébresztő, fürdés a jéghideg patakban (többségi döntésre ez elmaradhat 🙂  )

8.00 Savica vízesés

10.00 Vogel lanovka

14.00 Bohinji-tó

 

csütörtök:

7.30 Bledi-tó, séta, szabad program (vár, sziget, krémes, stb)

13.30 indulás haza

20.30 érkezés a Keletibe 

21.45 érkezés Szolnokra

 

Az euro díjakat ott a helyszínen kell egyenként fizetni, euróban. Kártyát a legtöbb helyen elfogadnak, de a Vintgar szurdokban pont nem. A túravezetést pedig előre, utalással. 

Mivel nekem is el kell jutnom a helyszínre Szolnokról a megbízást teljesíteni, hozzám be lehet ülni. Ehhez csak egyeztetés szükséges, semmi más. 

A közös helyszínre jutás tervezett útvonala, amely mentén csatlakozhattok: Szolnok – 4-es főút (Abony – Cegléd – Monor) – Bp Keleti-pu – M7-es autópálya – Letenye – Maribor – Ljubljana – Bled. 

Pesten belül: Üllői u – Hungária – Rákóczi u – Erzsébet híd – Alkotás u – Budaörsi u.

 

Tuti tipp: A páratlan fotótémák miatt hozzatok kütyüket és gépeket!  

 

Jelentkezés, kérdések erről a túráról, túravezetés rendelés más időpontra:

 – telefonon: 70/610-1192

– e-mailben: trsnszk@gmail.com

– facebookon: a top-tura.hu csoportban a túra eseménye alatt

– privát messenger üzenetben

 

A jelentkezésedet a fenti elérhetőségeken kezdeményezed, és a túradíj kifizetésével aktiválod. 

Az utalt pénz számlára érkezéséről visszajelzést küldünk. Ekkor csatlakoztál a túra csapatához. A túra a befizetések sorrendjében telik meg. 

Akadályoztatásod esetén a már befizetett összeg egy levonás kivételével beszámít egy általad tetszőlegesen kiválasztott későbbi túravezetés díjába. A levonás összege 3.000 Ft/túranap. Kevesebb mint 24 órával az indulás előtt túravendég által lemondott túravezetés díja nem számít bele más túrába, és nem jár vissza.  

 

A résztvevőkből a facebookon egy új cset csoportot alakítunk. Ott osztjuk meg az indulással, egyebekkel kapcsolatos részleteket. Ha nem vagy facebook felhasználó, akkor ezeket a részleteket más módon juttatjuk el hozzád (az esemény ugyanis nem csak a face-n látható).

 

Túrabakancslistás helyszín.

 

(A túra más időpontokban is rendelhető)

 

Még több túránk itt: https://top-tura.hu/

 

Személyes értesítésekért a következő túrákról, küldj egy e-mailt az alábbi címre: trsnszk@gmail.com

 

#tura #szlovenia #kirandulas #tarnai #topturahu #vintgar #bled #tour #turavezeto #hike #hikesnearme

Részletek

Kezdés:
2019-09-03
Vége:
2019-09-05

A jelentkezés lezárult!