Naszály, a Tavi túra és a Top-túra közös évzárója

Friss túravezetés a Top-túra honlapján: top-tura.hu

1: Leírás: 

Időpont: 2023. december 29. péntek. Kiscsoportos, 1 napos nyílt, vezetett program. 

A Top-túra közössége ezúttal a Naszály hegy lábánál, Kosd községben találkozik, csatlakozz! 

Két túravezetőt kapsz,hiszen Balázs Sándor, a Tavi túra alapítója is velünk tart! Kosd község szélén találkozunk, és a körtúra végén ide is térünk vissza. A bejgli lejáró túránkon a Naszályon felfelé érintjük a bányász emlékművet, megteszünk egy szakaszt az Országos Kéken, elmegyünk egy kőbánya mellett ahonnan a Lánchíd oroszlánjaihoz szállították a köveket. A látó hegyen remélünk egy csodálatos kilátást a Pilis vonulataira és Visegrád várára. A hegyről lefelé pedig megnézzük a Násznép-barlangot, amelyhez két legenda is kapcsolódik, tele szerelemmel, szenvedéllyel, de erről később…

Mint a legtöbb Top-túra, ez is a természet látnivalóira fókuszál, gyakran megállok a csodák mellett, a pihenők gyakoriságáról pedig figyelve a túratársakat, menet közben döntök. 

2: Milyen kihívást jelent?

A táv: kb. 11 km. Szint: 470 m fel, és ugyanannyi le. 

Nehézségi fok:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10     

3: Részvételi díjak

Túradíj: 

  • ezüst törzsutas (25 túra után): 3.900 Ft/fő 
  • törzsutas (5 túra után) 4.400 Ft/fő
  • túratárs: 4.900 Ft/fő. 

Odajutás díja: A találkozópontra eljuthatsz önállóan, saját kocsival, utasként más telekocsijában, vagy tömegközlekedéssel. Mivel nekem is oda kell mennem túrát vezetni, hozzám is beülhetsz, ennek költsége 7.000 Ft/fő.

A befizetett összeg akadályoztatásod esetén beszámít későbbi túrákba, elsőbbségi jelentkezési jogoddal. Kivétel: a kezdés előtt 48 órán belül lemondott túra teljesített túrának számít, mert nehéz helyzetet teremt a szervezéshez. 

Szállás:

4: Érkezés a helyszínre:  

A találkozó 10.30 órakor lesz, Kosd községben. A pontosítást a résztvevőkből megalakuló cset csoportban beszéljük meg. (Akkor is részt vehetsz a túrán, ha nem használsz messengert.) Az érkezést a jelentkezők ismeretében tudjuk megbeszélni, hiszen előbb tudnunk kell, hogy hányan és honnan érkeznek. 

5: Foglalás: 

A web oldalunk (top-tura.hu) kezdőlapján kattints a túra alatti két zöld gomb egyikére aszerint, hogy kisbusszal, vagy önállóan érkezel! Tedd a kosárba a túrát, válassz fizetési módot, és utalhatod a túradíjat. 

Ha Törzsutas (5 túra után), vagy Ezüst törzsutas (25 túra után) vagy, akkor foglalás előtt kérd tőlem a neked szóló kuponkódot a kedvezményedért! Messengerben, e.-mailben, akárhogy. 

Megújult a felület, használd bátran! 🙂

Nem tudjuk véglegesíteni a foglalásodat, ha pl. csak “Ott leszek” gombot nyomsz a facebook eseményben, vagy messengerben rám írsz, hogy “érdekelne”…

6: Hogyan fizetheted? A túradíjat a weboldalunkon (top-tura.hu) történt foglalással egyidőben utalhatod. Ott két fizetési mód közül tudsz választani. A bankkártyás fizetést ott a felületen el is végezheted. Ha a másikat, a  banki előre utalást választod, akkor pedig kapsz egy díjbekérőt, és még be kell lépned a saját bankod felületére is, hogy onnan utalj. Az utalt pénz számlára érkezéséről visszajelzést küldünk. Ekkor csatlakoztál a túra csapatához. A túra a csatlakozások sorrendjében telik meg. 

A másik díjat, az odajutás díját pedig a kisbuszban rendezzük. 

Szép Kártya: –

7: Ami a túrádat még egyedibbé teheti, az a természeti szépségek mellett a két túravezető, akik ritkán vannak egyszerre egy túrán (pedig gyakrabban szeretnénk).  

8: Egy előző Top-túra:  Badacsonyi túra borkóstolóval 

Egy következő Top-túra: Tisza-tavi hagyományos évnyitó téli túra, január 6. szombat.  

9. Tuti tipp: Rétegesen öltözködj, és hozzál bejglit…

10: Néhány általános info: A fenntarthatóság jegyében úgy járjuk végig az útvonalat, hogy a jövő generációk is legalább ugyanilyen minőségben járhassák be utánunk ugyanezt. Figyelem, menet közben szemléletformáló beszélgetések fültanúja, vagy résztvevője lehetsz, természeti örökségünk megőrzése témában. Ez egy öko körtúra.

Elmélyülős, beszélgetős vagy hosszasan hallgatós, teljesítménykényszer nélküli túra. Nem elsuhansz a látnivalók mellett, hanem van időd megélni a látottakat.

Ha váratlan körülmények miatt mégsem javaslom a programot, akkor azt előző este közlöm veled. Már persze ha előtte jelentkeztél a túravezetésre.

Minden héten vezetek túrát. 

A Top-túra közösséghez úgy csatlakozhatsz, ha követőjévé válsz a Túravezető-Tárnai Csaba nevű facebook oldalnak. 

Ha kérdéseid vannak, elérhetőségeim:

– Facebookon, privát messenger üzenetben (Tárnai Csaba)

– e-mailben: topturahu@gmail.com, tarnai.csaba@top-tura.hu

– telefonon: 70/610-1192

Előzetes válasz egy kérdésre: Nem tudom, hogy milyen idő lesz aznap. 🙂

Fotó: Balázs Sándor, köszönjük! 🙂 

Tárnai Csaba túravezető

#túra #naszály #kirandulas #tarnai #topturahu #kosd  #tour #turavezeto #hike #hikesnearme #túrázzfelelősen