IV. Rotary Jeges Csobbanás, Szolnok, Holt-Tisza

2024. január 1. hétfő

Kezdd az évet frissen!

A Szolnok-Tisza Rotary Club újév napján ismét megrendezi Szolnokon a Jeges Csobbanást. A már hagyományosnak mondható eseményt 2024. január 1-én, hétfőn 14.00 órakor tartjuk, a Szolnoki Sportcentrum Holt-Tiszai Vízisport telepén.

Szeretettel várunk megmártózókat és érdeklődőket egyaránt. A helyszínen büfékocsi üzemel majd, ahol forró tea, forralt bor, és más finomságok kaphatóak. Ezek bevételét jótékonysági célra fordítjuk. A vásárlók a Szolnok-Tisza Rotary Club jószolgálati tevékenységét támogatva lehetővé teszik, hogy a folyamatban lévő programjaink még több rászorulón segítsenek. Ezekről a helyszínen adunk tájékoztatást, a rendezvény tehát jótékony célokat is szolgál.

A csobbanás elsősorban megmerülés, nem úszás. A vízbe egy felszínen lebegő stégről létrán ereszkedünk be, és egy másik létrán jövünk ki, amely csak a kijövetelre szolgál. A kihívást vállalók eldönthetik, hogy mennyi időt töltenek a vízben. A legrövidebb a bemenő létrától a stég mentén eljutni a kimenő létráig. A víz itt kb. 1,8 m mély, és ez néhány másodperces mártózást jelent. Biztonságunkról a parton és a vízben is készenléti személyzet gondoskodik.

Idén új élményelemmel bővül a Csobbanás: kacsaúsztatással! A számozott műanyag kacsák úsznak egy jót a Holt-Tiszában, egy adomány fejében a számuk szerint tiéd lehet egy vagy több kacsa. A vízben úszkáló víziszárnyasokat a jelentkező csobbanók hozzák ki a partra. Sorsolás után a szerencsések különböző ajándékokban részesülnek!

A Vízisport telepen melegvizes zuhanyzók és öltözők állnak rendelkezésre, hogy a megmártózók átöltözhessenek. A rendezvény várhatóan 15.00 órakor véget ér. A helyszínen polgárőri biztosítás is lesz.

Támogasd a testi és mentális egészséged egyszerre! Jó társaságban, segítve egyúttal jószolgálati projektjeinket is. Kevés épít téged jobban…!