Badacsonyi túravezetés borkóstolással

1: Leírás: Időpont: 2023. november 18. szombat. Kiscsoportos, 1 napos nyílt, vezetett program. A Top-túra közössége ezúttal a Badacsonyban, a Borbély Családi Pincészetnél találkozik, csatlakozz! Délelőtt gyalogtúrát teszünk a Balaton-felvidék legmagasabb és legismertebb tanúhegyén. Érintjük a Kisfaludi-kilátót, délkeleti bazaltoszlopokat, a Szent István kápolnát, és más célpontokat. Lesz látványos panoráma pont is az őszi Balatonra. Megteszünk egy rövid szakaszt az országos kéken is. Délután pedig beülünk a Borbély Családi Pincészet -be, ahol lehetőségünk lesz paraszttál elfogyasztására házi készítésű disznóságokból, valamint borkóstolóra 6 féle borból. Erre a túravezetésre elsősorban azokat a túratársainkat várjuk, akik szívesen válnak eggyé a késő őszi Badacsony hangulatával, esznek házi disznóságokat, és isznak bort. Csak az kap gasztro élményt, aki túrázott is. 🙂 Jelentkezési határidőnk is van a gasztro miatt, november 1. szerda, 20.00 óra. Mint a legtöbb Top-túra, ez is a természet látnivalóira fókuszál, gyakran megállok a csodák mellett, a pihenők gyakoriságáról pedig figyelve a túratársakat, menet közben döntök.

2: Milyen kihívást jelent? A táv: kb. 12 km. Szint: 340 m fel, és ugyanannyi le. Nehézségi fok: 1 2 3 4️⃣ 5 6 7 8 9 10

3: Részvételi díj: Túradíj: ezüst törzsutas: 3.900 Ft/fő törzsutas 4.400 Ft/fő túratárs: 4.900 Ft/fő. A kisbusszal vagy önállóan érkezők még telekocsi költséggel is számolhatnak ezen felül, külön egyeztetés szerint. A borkóstoló és a paraszttál ára a pincészet honlapja szerint egyaránt 6-6.000 Ft/fő. Helyben fizetendő, a pincének. Szállás: –

4: Érkezés a helyszínre: A találkozópont 10.30 órakor Badacsonytomajon lesz. A pontosítást a résztvevőkből megalakuló cset csoportban beszéljük meg. (Akkor is részt vehetsz a túrán, ha nem használsz messengert.) Érkezhetsz önállóan tömegközlekedéssel vagy saját autóddal, sőt másokat is hozhatsz a kocsidban, költségmegosztással. És még ott a kisbusz is. Ezért ezt mind a jelentkezők ismeretében tudjuk megbeszélni, hiszen előbb tudnunk kell, hogy hányan és honnan érkeznek. .

5: Hogyan fizetheted? A túradíjat a jelentkezéssel egy időben, utalással, a 10700309-70055557-51100005 sz. számlára (Tárnai Csaba, CIB). Az utalt pénz számlára érkezéséről visszajelzést küldünk. Ekkor csatlakoztál a túra csapatához. A túra a jelentkezések és befizetések sorrendjében telik meg. Szép Kártya: –

6: Ami a túrádat még egyedibbé teheti, az a természeti szépségek mellett a gasztro jellegű hozzáadott értékek….

7: Egy előző Top-túra: Tepke kilátó túra a Cserhátban, november 11. szombat. Egy következő Top-túra: Szervezés alatt.

8. Tuti tipp: Rétegesen öltözködj, és készíts az ízlelőbimbódat…

9: Jelentkezés: A részvételhez kérjük, hogy jelezd a szándékodat az 1. pontban írt határidőig! a.) üzenetet írsz nekem messengerben (Tárnai Csaba), hogyan tervezel érkezni, b.) vagy regisztrálod magad a Túranaptárban. Tudod, top-tura, és pont hu. Ha kérdéseid vannak, elérhetőségeim:

– Facebookon, privát messenger üzenetben (Tárnai Csaba)

– e-mailben: topturahu@gmail.com, tarnai.csaba@top-tura.hu

– telefonon: 70/610-1192

Előzetes válasz egy kérdésre: Nem tudom, hogy milyen idő lesz aznap. 🙂

Fotó: Borbély Családi Pincészet, köszönjük! 🙂

Tárnai Csaba túravezető