6. helyszín, a Vár kútja

A kútnál bogyókat találsz mellé szórva, és a kútban is. Valamint néhány bogyót még a Vízi-kapu felé vezető úton. Ez utóbbiakat már nem kell követned, minden világos… A kém innen valószínűleg már a vízikapu felé indult, és azon át elhagyta a várat. Közben ejthette el ügyetlenül a mérőrudat, sietségében.

Gratulálunk, minden helyszínt megtaláltál, követted a kém útját a váron belül! Remélhetőleg összeállt benned, hogy milyen infókat tudott meg, ki bízta meg ezzel, és az is, hogy most mit kell tenned! Mégiscsak te vagy a várkapitány… 

Ha csoportosan göngyölítetted fel a kémügyet, akkor térj vissza a kiindulópontra a Vártemplom falai mentén, a kis főtérre. Ha önállóan nyomoztál, akkor a végére értél.

Lássuk, hogy mit kell tenned most, hogy követted a kém útját? A helyes válaszokért kattints még egyet!

Helyes teendők

  Helyes intézkedések és indoklásuk: (1+1 pont)  

  • Mégis őröket kell állítanod a vízikapuhoz is, hogy ezentúl ne lehessen egy kémnek ilyen könnyen bejutnia.
  • Át kell szállíttatnod a lőporos hordókat a Kaputoronyból a vár belsejébe, mert a kém megtudta, hogy ott vannak, és meg fogják próbálni felrobbantani.
  • Ki kell hirdetned, hogy a kútból inni tilos, mert a vize mérgezett! Le is kell zárni a kutat. Mostantól a Tiszából hordja mindenki a vizet. Persze őrök felügyelete mellett…

Plusz pontért:

  • Két ember induljon a kém után a Vízi-kapum keresztül. Hátha utolérik és vissza tudják hozni a várba. Így megakadályozhatjuk, hogy jelentse Ali Pasának, amiket megtudott.

Látogass el a Damjanich Múzeumba, a Reptárba, vagy a Tourinform irodába is, ahol további ötleteket kaphatsz városunk felfedezéséhez! Köszönjük, hogy érdeklődéssel fordultál városunk látnivalói felé!

A képhez tartozó alt jellemző üres; image.png a fájlnév