Naszály, a Tavi túra és a Top-túra közös évzárója

4.900 Ft

Időpont: 2023. december 29. péntek. Kiscsoportos, 1 napos nyílt, vezetett program. 

A Top-túra közössége ezúttal a Naszály hegy lábánál, Kosd községben találkozik, csatlakozz! 

Két túravezetőt kapsz,hiszen Balázs Sándor ,a Tavi túra alapítója is velünk tart! Kosd község szélén találkozunk, és a körtúra végén ide is térünk vissza. A bejgli lejáró túránkon a Naszályon felfelé érintjük a bányász emlékművet, megteszünk egy szakaszt az Országos Kéken, elmegyünk egy kőbánya mellett ahonnan a Lánchíd oroszlánjaihoz szállították a köveket. A látó hegyen remélünk egy csodálatos kilátást a Pilis vonulataira és Visegrád várára. A hegyről lefelé pedig megnézzük a Násznép-barlangot, amelyhez két legenda is kapcsolódik, tele szerelemmel, szenvedéllyel, de erről később…

További részletek lentebb.

Kategória:

Leírás

Mint a legtöbb Top-túra, ez is a természet látnivalóira fókuszál, gyakran megállok a csodák mellett, a pihenők gyakoriságáról pedig figyelve a túratársakat, menet közben döntök. 

2: Milyen kihívást jelent?

A táv: kb. 11 km. Szint: 470 m fel, és ugyanannyi le. 

Nehézségi fok:

1 2 3 4️⃣ 5 6 7 8 9 10     

3: Részvételi díjak

Túradíj: 

  • ezüst törzsutas (25 túra után): 3.900 Ft/fő 
  • törzsutas (5 túra után) 4.400 Ft/fő
  • túratárs: 4.900 Ft/fő. 

Odajutás díja: A találkozópontra eljuthatsz önállóan, saját kocsival, utasként más telekocsijában, vagy tömegközlekedéssel. Mivel nekem is oda kell mennem túrát vezetni, hozzám is beülhetsz, ennek költsége 7.000 Ft/fő.

A befizetett összeg akadályoztatásod esetén beszámít későbbi túrákba, elsőbbségi jelentkezési jogoddal. Kivétel: a kezdés előtt 48 órán belül lemondott túra teljesített túrának számít, mert nehéz helyzetet teremt a szervezéshez. A törzsutas kedvezményeket lásd a 9. pontban!

Szállás:

4: Érkezés a helyszínre:  

A találkozó 10.30 órakor lesz, Kosd községben. A pontosítást a résztvevőkből megalakuló cset csoportban beszéljük meg. (Akkor is részt vehetsz a túrán, ha nem használsz messengert.) Az érkezést a jelentkezők ismeretében tudjuk megbeszélni, hiszen előbb tudnunk kell, hogy hányan és honnan érkeznek. . 

5: Hogyan fizetheted? A túradíjat a weboldalunkon (top-tura.hu) történt jelentkezéssel, utalással, a 10700309-70055557-51100005 sz. számlára (Tárnai Csaba, CIB). Az utalt pénz számlára érkezéséről visszajelzést küldünk. Ekkor csatlakoztál a túra csapatához. A túra a csatlakozások sorrendjében telik meg. Az odajutás díját megbeszéljük külön. A törzsutas kedvezményeket lásd a 9. pontban!

Szép Kártya: –

6: Ami a túrádat még egyedibbé teheti, az a természeti szépségek mellett a két túravezető, akik ritkán vannak egyszerre egy túrán (pedig gyakrabban szeretnénk).  

7: Egy előző Top-túra:  Badacsonyi túra borkóstolóval 

Egy következő Top-túra: Tisza-tavi hagyományos évnyitó téli túra, január 6. szombat.  

  1. Tuti tipp: Rétegesen öltözködj, és hozzál bejglit…

9: Jelentkezés: 

– Túratásraknak a web oldalunkon: top-tura.hu

– Törzsutasoknak messengerben, kérve a törzsutas linket.

– Ezüst törzsutasoknak messengerben, kérve az ezüst törzsutas linket.

Megújult a felület, használd bátran! 🙂

Az még nem számít jelentkezésnek, ha pl. “Ott leszek” gombot nyomsz a facebook eseményben, vagy messengeren üzensz.

10: Néhány általános info: A fenntarthatóság jegyében úgy járjuk végig az útvonalat, hogy a jövő generációk is legalább ugyanilyen minőségben járhassák be utánunk ugyanezt. Figyelem, menet közben szemléletformáló beszélgetések fültanúja, vagy résztvevője lehetsz, természeti örökségünk megőrzése témában. Ez egy öko körtúra.

Elmélyülős, beszélgetős vagy hosszasan hallgatós, teljesítménykényszer nélküli túra. Nem elsuhansz a látnivalók mellett, hanem van időd megélni a látottakat.

Ha váratlan körülmények miatt mégsem javaslom a programot, akkor azt előző este közlöm veled. Már persze ha előtte jelentkeztél a túravezetésre.

Minden héten vezetek túrát. 

A Top-túra közösséghez úgy csatlakozhatsz, ha követőjévé válsz a Túravezető-Tárnai Csaba nevű facebook oldalnak. 

 

Ha kérdéseid vannak, elérhetőségeim:

– Facebookon, privát messenger üzenetben (Tárnai Csaba)

– e-mailben: topturahu@gmail.com, tarnai.csaba@top-tura.hu

– telefonon: 70/610-1192

Előzetes válasz egy kérdésre: Nem tudom, hogy milyen idő lesz aznap. 🙂

Fotó: Balázs Sándor, köszönjük! 🙂 

Tárnai Csaba túravezető

#túra #naszály #kirandulas #tarnai #topturahu #kosd  #tour #turavezeto #hike #hikesnearme #túrázzfelelősen