Téli Tátra túra

41.900 Ft

Minden évben megnézzük a minden évben más jégtemplomot és téli Tátrát. Tarts velünk! 🙂

Elfogyott

Kategória:

Leírás

1: Leírás: 

Időpont: 2024. január 25-27 csütörtök-szombat. Kiscsoportos, 3 napos nyílt, vezetett program. 

A Top-túra közössége ezúttal a Magas-Tátra körül túrázik, csatlakozz! 

Az első napon a Csorba-tó téli világát fedezzük fel. Majdnem körbejárjuk a tavat, és a Malompataki-völgyön keresztül a fátyol vízesést is megnézzük, téli állapotában.

Második napunk a Tarajkáé. Persze kezdünk a jégtemplomnál, ami ezen a télen a Westminster apátság. Rövid túrát teszünk az Óriás-vízeséshez, a Szilágyi Dezső-kilátóhoz, ahonnan Csontváry is csodálta a tájat, sőt több képe is itt készült. Amit meg enged magából nézni a Tarpataki-vízesések gyönyörűvé fagyott világa, azt is megnézzük. Aztán megtekintjük a fény kiállítást, szelfizünk a fa medvével, és melegszünk egyet a fogadóban. Lefelé jöhetünk a siklóvasúttal is. Lent pedig, most először, bemegyünk az optikai illúziók múzeumába, amilyenhez hasonló Pesten is látható. 

A harmadik napon a híres lombkorona ösvényhez megyünk. Ekkor kell a leginkább szurkolnunk a tiszta időért, bár sejtelmes párásságban is különleges… 

Mint a legtöbb Top-túra, ez is a természet látnivalóira fókuszál, gyakran megállok a csodák mellett, a pihenők gyakoriságáról pedig figyelve a túratársakat, menet közben döntök. 

 

2: Milyen kihívást jelent?

A táv: naponta 6-11 km. Szint: 170-450 m fel, és ugyanannyi le. 

Túraterep:      1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   

 

3: Díjak

Túradíj: 

  • ezüst törzsutas (25 túra után): 35.900 Ft/fő 
  • törzsutas (5 túra után) 38.900 Ft/fő
  • túratárs: 41.900 Ft/fő. 
  • saját kocsival: 6.900 Ft/fő/nap

 

Szállás: 8.700-10.400 Ft/fő/éj. 

Belépő az ótátrafüredi optikai illúziókhoz: 13€ (választható)

Siklóvasút: oda-vissza 13€ (választható)

Lombkorona belépő+felvonó: 27€: 

A befizetett összeg akadályoztatásod esetén beszámít későbbi túrákba, elsőbbségi jelentkezési jogoddal. Kivétel: a kezdés előtt 48 órán belül lemondott túra teljesített túrának számít, mert nehéz helyzetet teremt a szervezéshez. 

Szállás: Családi házban.

 

4: Érkezés a helyszínre:  

Saját kocsiddal, vagy kisbusszal. Beszállni a Szolnok-Pest-Vác vonal mentén lehet. A részleteket a résztvevőkből megalakuló cset csoportban beszéljük meg. (Akkor is részt vehetsz a túrán, ha nem használsz messengert.) Csatlakozhatsz a túrához saját autóddal is! 

 

5: Foglalás: 

A web oldalunk (top-tura.hu) kezdőlapján kattints a túra alatti két zöld gomb egyikére aszerint, hogy kisbusszal, vagy saját kocsiddal érkezel! Tedd a kosárba a túrát, válassz fizetési módot, és utalhatod a túradíjat. 

Ha Törzsutas (5 túra után), vagy Ezüst törzsutas (25 túra után) vagy, akkor foglalás előtt kérd tőlem a neked szóló kuponkódot a kedvezményedért! Messengerben, e.-mailben, akárhogy. 

Megújult a felület, használd bátran! 🙂

Nem tudjuk véglegesíteni a foglalásodat, ha pl. csak “Ott leszek” gombot nyomsz a facebook eseményben, vagy messengerben rám írsz, hogy “érdekelne”…

 

6: Hogyan fizetheted? A túradíjat a weboldalunkon (top-tura.hu) történt foglalással egyidőben utalhatod. Ott két fizetési mód közül tudsz választani. A bankkártyás fizetést ott a felületen el is végezheted. Ha a másikat, a  banki előre utalást választod, akkor pedig kapsz egy díjbekérőt, és még be kell lépned a saját bankod felületére is, hogy onnan utalj. Az utalt pénz számlára érkezéséről visszajelzést küldünk. Ekkor csatlakoztál a túra csapatához. A túra a csatlakozások sorrendjében telik meg. 

A szállást a helyszínen kp-ben, a helyi belépőket a helyszínen kp-ben vagy kártyával fizeted, az egyes szolgáltatóknak.

 

7: Ami a túrádat még egyedibbé teheti, az a téli Magas-Tátra pazar látványa…  

 

8: Egy előző Top-túra:  Tisza-tavi hagyományos évnyitó téli túra, január 6. szombat.  

Egy következő Top-túra: Novaji remélés túravezetés, február 17. szombat.

  

  1. Tuti tipp: Rétegesen öltözködj, és havas túrára számíts.

 

10: Néhány általános info: A fenntarthatóság jegyében úgy járjuk végig az útvonalat, hogy a jövő generációk is legalább ugyanilyen minőségben járhassák be utánunk ugyanezt. Figyelem, menet közben szemléletformáló beszélgetések fültanúja, vagy résztvevője lehetsz, természeti örökségünk megőrzése témában. Ez egy öko körtúra.

Elmélyülős, beszélgetős vagy hosszasan hallgatós, teljesítménykényszer nélküli túra. Nem elsuhansz a látnivalók mellett, hanem van időd megélni a látottakat.

Ha váratlan körülmények miatt mégsem javaslom a programot, akkor azt előző este közlöm veled. Már persze ha előtte jelentkeztél a túravezetésre.

Minden héten vezetek túrát. 

A Top-túra közösséghez úgy csatlakozhatsz, ha követőjévé válsz a Túravezető-Tárnai Csaba nevű facebook oldalnak. 

 

Ha kérdéseid vannak, elérhetőségeim:

– Facebookon, privát messenger üzenetben (Tárnai Csaba)

– e-mailben: topturahu@gmail.com, tarnai.csaba@top-tura.hu

– telefonon: 70/610-1192

 

Előzetes válasz egy kérdésre: Nem tudom, hogy milyen idő lesz aznap. 🙂

Fotó: saját 

Tárnai Csaba túravezető

#túra #tátra #kirandulas #tarnai #topturahu #csorbató  #tour #turavezeto #hike #hikesnearme #túrázzfelelősen