Okt. 12-15: Miért gyalogtúrás Bovec most?

A táv: naponta 8-15 km. Szint: 250-500 m.  Nehézségi fok:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 

Ennek a túratervnek története van:

Évek óta vizes programok kedvéért viszek csoportokat Bovecbe. Ebbe az olasz-szlovén határhoz közeli kisvárosba. A környék ugyanis a rafting és a kanyoning (lábon leereszkedés sziklás patakmederben, védőfelszerelésben) kedvelők paradicsoma. Mi is ezeket élvezzük régóta, van olyan túratársam, aki háromszor is volt már velem itt.

Ezen programok kiegészítésére, hozzájuk téve a zip line-t (drótkötélen átcsúszás hegyek között), kerestünk néhány gyalogtúrás helyszínt a környéken. És csodákat találtunk. Gondolom, hogy lehetett is olyan túratársunk, aki azért nem jött velünk ide eddig, mert nem túl testhezállóak neki ezek a sportok, de gyalogtúrázni szeret. Különösen képeslapba illően gyönyörű tájon, mint amilyen Bovec. Most jött el az ő idejük is!

Most 4 napon át gyalogtúrákat vezetek Bovecben. Kivételes szépségekhez: vízesésekhez, szurdokokba, hegycsúcsokra. Történelmi emlékhelyekhez. Mindez az Isonzó (szlovénul Soca) folyó mentén, amely a forrásától a torkolatáig türkizzöld… Aki akar, persze raftingolhat egyet, ha már ott vagyunk.

Részletek itt az oldalon, a Túranaptárban. Jelentkezés ugyanott, vagy messengerben. Gyere…